Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (11-17 март)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (11-17 март)

10677
на 17.03.2023
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство Милениум (11-17 март)
Автор:   ПИК

Сензационното изследване „Премълчаваната история на България“ от Съйко Съев е най-продаваната книга на издателство „Милениум“ през изминалата седмица. Тя представя един алтернативен поглед върху най-знаменателните събития от българската история.

препоръчано

Второто място заема изящното юбилейно издание „Събрано“, посветено на легендарния сатирик Радой Ралин. Томът представлява една съдържателна разходка по пътя на неговото дълго и плодоносно творчество.

След това се нарежда детската книжка „Азбуката е магия“ от Ангел Шопов, която превръща ученето в игра и предоставя възможност на най-малките да усвоят азбуката, докато се забавляват.

В Топ 5 са още златното четиво „Слава Севрюкова: Всички рецепти и пророчества“ и бестселърът от популярната поредица „История на войните“ - „Първата световна война. Обзорно изследване“ от Линда Иванова.

1. „Премълчаваната история на България“, Съйко Съев. Тази книга търси отговори на някои смущаващи въпроси. Въпроси, на които официалната историография от години премълчава отговорите. Въпроси, които хвърлят съвсем друга светлина върху най-значимите моменти в многовековното минало на страната ни.
Наистина ли държавата ни е създадена през 681 г.?
От кога всъщност датира глаголицата?
Дали Борис-Михаил действително е първият покръстен български владетел?
Ерес ли е богомилството или е нещо съвсем друго?
Защо никога не сме превзели Византия?
Пет века ли сме били под турско робство?
Случайно ли Паисий дори не споменава Аспарух?
Можело ли е Априлското въстание да успее?
Каква е цената на Сан-Стефанския мирен договор?
Безропотно ли идва социализмът?
И ако читателят не е съгласен с някои от предложените отговори, то нека не бърза да ги отхвърля или заклеймява, а просто да се замисли. Защото историята се твори от народите, но се пише от историците. А те са просто хора, които зависят от силните на деня.

2. „Радой Ралин. Събрано“. Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на легендарния сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови произведения. Радой Ралин (псевдоним на Димитър Стоянов, 23.04.1922 – 21.07.2004 г.) е може би най-колоритният български поет, писател, сатирик, епиграмист, драматург и дисидент. С всяка от творбите си и с примера на собственото си страдалческо битие той докрай защитава принципите на свободата и вечните човешки ценности, като не се бои да осветлява и критикува разнообразните обществени недъзи. Настоящото издание отбелязва 100-годишнината от рождението му с една съдържателна разходка по пътя на неговото забележително творчество.

3. „Азбуката е магия“, Атанас Шопов. Как да научим бързо и лесно буквите – това ще разберат децата от новата прелестна илюстрована книжка със стихчета.

Как да събудим интереса на най-малките и опознаването на буквите да стане удоволствие за тях? Всичко се помни по-бързо, когато е в лесни и забавни стихове. Превърнете в игра заучаването на азбуката и написването ѝ и скоро ще видите магията в действие. Книжката съдържа 30 стихотворения за всяка буква от българската азбука, придружени с красиви цветни рисунки от художничката Фиделия Косева.

4. „Слава Севрюкова: Всички рецепти и пророчества“. Юбилейното издание побира най-полезните съвети и билкови рецепти за здраве на една от най-почитаните български пророчици, както и предсказанията и за България и света. От томчето ще узнаете коя е Слава Севрюкова и тежък ли е бил житейският й път; как разбира за дарбата си; каква е връзката й с цар Борис Трети и Любомир Лулчев; как обединява енергията си с Петър Дънов за общи сеанси; какъв е приносът и в изследването на езотериката и свръхестественото; кои са най-лесните народни лечения, предписвани от феномена. Наричана често „Софийската Ванга“, Слава Севрюкова е успяла да спечели уважението на много от колегите си ясновидци. Самата Ванга казва, че „сичко, що е издумала, нарисувала, начертала Слава, ке се сбъдне!”. Севрюкова е правела прогнози както за света, така и за бъдещето на България с изумителна точност – част от тях вече са се сбъднали, други тепърва ще трябва да издържат проверката на времето. Според нея българите ще изкупят лошата си карма чак след началото на 21. век и тогава ще започне възходът на българската нация и държава. „Тези, които сега я напускат (България), един ден горчиво ще съжаляват“, споделя приживе феноменът под диктовката на небесните си помощници.

5. „Първата световна война. Обзорно изследване“, Линда Иванова. Първата световна война е резултат от глобализацията и бурното индустриално развитие в края на XIX и началото на XX век. Тя е безпрецедентен по мащаба си конфликт, тъй като е първият, който практически ангажира цялото човечество. Бойните действия водят до жертви и материални поражения, несъизмерими с нито един дотогавашен сблъсък в историята, и се осъществяват дори на нетрадиционни места, незасегнати от войни преди или впоследствие. Конфликтът от 1914 -1918 г. предизвиква революционен поврат в принципите на междудържавните отношения, резултатите от който в голяма степен са видими и днес. Първата световна война променя из о снови света и хода на историята, а настоящото издание представя най-важните събития в нея с акцент върху значимостта на отделните им аспекти.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нови бомби от Колтуклиева и Недялков. Брутално за медийния октопод на Промяната: БТВ - Нова - БНТ. Журналистката пита Гешев защо не разследват разкритията за купуване на депутати от Киро и Руди Гела - ето какво й отговорил главният прокурор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нови бомби от Колтуклиева и Недялков. Брутално за медийния октопод на "Промяната": БТВ - Нова - БНТ. Журналистката пита Гешев защо не разследват разкритията за купуване на депутати от Киро и Руди Гела - ето какво й отговорил главният прокурор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК