Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (22-28 януари)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (22-28 януари)

8482
на 28.01.2022
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство Милениум (22-28 януари)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Юбилейното издание „Боян Мага. Мистерии български“ за една от най-мистичните фигури в нашата история се превърна в истинска сензация на пазара. За поредна седмица любопитното четиво е на върха на класацията за най-продавани книги на издателство „Милениум“.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Второто място е за мемоарния труд на известния политик и публицист Димо Казасов „Улици, хора, събития. Моята София през XX век“, който разкрива любопитни детайли от многообразието на градския живот в Стара София. Следва най-новото издание от историческата поредица, посветена на великите владетели в историята - „Личният живот на „Екатерина Велика“ от Ростислав Ботев.

В топ 5 влизат още безценният том „Преподобна Стойна: Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“ и смразяващият трилър „Пирът на зверовете“ от Доминик Мезон.

1. "Боян Мага: Мистерии български".  Боян Мага е най-голямата загадка в българската история. Сведенията за него са малко, но вероятно е син на цар Симеон Велики, брат на свети Иван Рилски и на киевската княгиня Олга, основател на богомилството и Велик посветен, закрилник на народа ни, лечител и шаман, господар на формата, владеещ скритите сили на природата и тайните на Космоса. В книгата се излагат доказателства, че зад описания от средновековните хронисти като „... силен в магия, вълшебство и тайно очарование“ царски син, който „приемал формата на различни животни – вълк и орел“ стои съвсем реален, високообразован, посветен в древни знания и тайнства човек, вещ лечител и господар на енергиите, владеещ трансмутацията, телекинезата и телепортацията. Надарен поет, музикант и певец, пръв помощник и дипломат на цар Петър, високопоставен богомил с огромна популярност и влияние върху средновековния свят.

2. "Улици, хора, събития. Моята София през XX век“, Димо Казасов. Димо Казасов (1886 – 1980) е виден български политик и журналист. През годините е депутат, министър в няколко кабинета и дипломат. Участва в редактирането на редица периодични издания и е автор на пътеписи, есета и разнородни книги за обществено-политическите явления от дългия си житейски път. Мемоарите му „Улици, хора, събития“ са оригинален поглед върху миналото на София и усилената модернизация на столицата, в която кипи активен политически и светски живот. В книгата увлекателно и пълнокръвно е описано динамичното развитие на градските пространства – улици, паркове, магазини и заведения, сгради и цели квартали и изграждането на транспортните връзки, които оформят специфичния облик на стара София. Като неизменен и извънредно активен участник в обществените процеси, авторът разказва за личния си принос в емблематични политически събития от началото и средата на миналия век и споделя информация и впечатления от „първа ръка“ за познанствата и връзките си със знакови фигури в нашата история.

3. „Личният живот на Екатерина Велика“, Ростислав Ботев. Императрица Екатерина II Велика е сред най-успешните владетели, заемали руския трон. Родена като германска принцеса и омъжена за безхарактерния Петър III, тя изключително бързо се вписва в негостоприемната дворцова среда и успява да спечели на своя страна висшите кръгове. Умелото ѝ лавиране сред аристокрацията ѝ помага да осъществи своя решителен ход, с който да застане на самия връх на огромната империя. Управлението ѝ е белязано от грандиозни завоевания, които увеличават многократно територията и населението на страната, като в същото време, водена от любовта си към изкуствата и философията на Просвещението, тя провежда ускорена модернизация в областта на образованието, културата и юриспруденцията. Името ѝ обаче остава пословично и като синоним на царското увлечение към плътските удоволствия: над 20 са само официалните фаворити на императрицата, а случайните ѝ авантюри са неизброими. Настоящото издание стъпва върху богата документална основа, за да представи пълнокръвен портрет на Екатерина Велика – с всичките ѝ успехи и слабости, с всички спорни моменти в управлението и в личния ѝ живот.

4. „Преподобна Стойна: Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“, София Петрова. Феноменът Преподобна Стойна е родена в с. Златарево, но прекарва по-голямата част от живота си в манастира „Св. Георги“ в с. Златолист, някога Долна Душица, Мелнишко. И до днес в манастира се усеща особената ѝ енергия, а стотици българи се стичат към Златолист, молейки Стойна за помощ, като нейната слава на чудотворка се потвърждава дори след смъртта ѝ. Ясновидката ослепява още като дете, подобно на Ванга, но въпреки че губи зрението си обаче тя придобива чудната способност да вижда бъдещето и да лекува болни. Настоящото издание побира всички уникални нейни лечебни рецепти, пророчества и съвети за щастлив и ползотворен живот.

5. "Пирът на зверовете“, Доминик Мезон. Корумпиран търговец на оръжие организира поредната пищна вакханалия в имението си. Мъжете – подкупни политици и покварени бизнесмени, носят маски на хищници, а жените са плячката. Преди обаче да може да произнесе приветственото си слово, домакинът започва да се дави в кръв. Непозната отрова е накарала органите му да експлодират. Няколко дни по-рано загиналият получава заплашително писмо, подписано с причудливото прозвище Жудекс. Когато още един магнат изпитва жестокостта на безмилостния убиец, целият изроден държавен и полицейски апарат изпада в паника. Майор Роси осъзнава, че в случай на провал точно той ще бъде най-удобната изкупителна жертва. За да спаси кожата си, Роси трябва да разчисти пътя на палача към най-високите нива в държавата, разядени от порока на властта. Кой е отмъстителят, надянал птичата маска и черното наметало на знаменития герой от френските фейлетони, вдъхновил образа на съвременните супергерои? Каква е връзката му със световните хакерски групировки и анархистки движения? На чия страна са тримата братя бразилци, сеещи смърт навред в стремежа да си присвоят тайнствени погребални реликви?

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК