Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (5-11 октомври)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (5-11 октомври)

10103
преди 6 часа
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство Милениум (5-11 октомври)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Осемте италиански войни 1494 – 1559 г.“ от популярната поредица „История на войните“ е най-продаваната книга на издателство „Милениум“ през изминалата седмица. Томът е посветен на серията от въоръжени сблъсъци на Апенинския полуостров през XV и XVI век.

препоръчано

Второто място заема сензационното четиво „Златото на Вълчан войвода” от Галина Иванова. Това издание, базирано на научни изследвания, автентични свидетелства и документи, прави разкрития за съдбата на мистични светилища и съкровища и разказва истинската история на легендарния Вълчан войвода и неговото несметно богатство.

В класацията следва хитовият психологически трилър „С добри намерения“ от майстора в жанра Майк Оумър. Това е втората част от новата трилогия на популярния в цял свят израелски писател, когото родните читатели свързват с „Убийствен ум“, „Смъртоносен мрак“, „С вкус на кръв“ и „Опасно влияние“.  

В Топ 5 влизат още полезната „Джобна енциклопедия на билките“ и изящният том „Събрано“ от Пейо Яворов.

1. „Осемте италиански войни 1494 – 1559“, Ростислав Ботев. Земите на днешна Италия в края на XV и през първата половина на XVI век са арена на яростни сблъсъци с участието на влиятелни кралства. Французи, испанци, австрийци, англичани, швейцарци и даже османски турци претендират за богатствата на региона и са готови да използват значителен военен ресурс, за да ги покорят. Малките републики на Апенините и Папската държава обаче им отговарят с умела дипломация, която неведнъж променя баланса на силите в полза на някой от участниците в конфликта. Осемте войни между могъщата династия на Хабсбургите и френския кралски род Валоа се различават както по цел и изход от сраженията, така и по стратегия, местоположение, интензивност и използван арсенал. От ключово значение са нововъведените технологични изобретения, които фундаментално променят методиката на бойните действия и водят до нетипични за епохата материални и демографски щети. „Италия беше пребродена от Шарл, ограбена от Луи, потисната от Фернандо и опозорена от швейцарците“, коментира Макиавели. След края на тези войни Европа вече не е същата нито в политически, нито в религиозен, нито в икономически план, а изходът от тях диктува същността на международните отношения през следващите близо три века.

2. „Златото на Вълчан войвода”, Галина Иванова. Казват, че българите ходят върху злато. Заради изобилието от златни находища и златоносни реки, но и заради богатите древни култури, обитавали нашите земи и оставили своите „златни“ следи в културните ни пластове. България е истинско съкровище - за историци, археолози, културолози и приключенци, но също така и за иманяри, малджии, търсачи на заровено имане. Легендите за затрупани светове и богатства у нас са много, но кои са истина и кои – мистификация? Къде има реални находки, колко от тях са вече изровени и колко - потулени или направо „засекретени“ заради политико-икономическата конюнктура? Чрез сериозна историческа фактология, научни изследвания, автентични свидетелства и многобройни документи настоящата книга осветлява редица въпроси като:       

Какви богатства се търсят у нас, какво е намерено и кое още не?      

Каква е скритата сила в Панагюрското златно съкровище?       

Какво знаем за подземните градове на атлантите по нашите земи?       

Какво крие гробницата на богинята Бастет?       

Кой всъщност е Вълчан войвода и къде са съкровищата му?       

Каква е съдбата на царските богатства след падането на България под османско робство?       

Кои безценни родни артефакти са у частни колекционери или в чужди музеи?       

Каква е структурата на съвременното българско иманярство и може ли държавата да противодейства на мафията?

3. „С добри намерения“, Майк Оумър. Пътят към ада често е постлан с добри намерения... Парламентьорката Аби Мълан, звезда на нюйоркската полиция след няколко успешно разплетени случая със заложници, отново е изправена пред труден избор. Виртуално конспиративно общество от анонимни пазители на реда и морала изведнъж се материализира в съвсем реални нарушители, похитители и убийци. Нападението им е в квартално училище, а сред пленените ученици е дъщерята на Аби. Часовникът тиктака и животът на всички виси на косъм, ако талантливата полицайка не успее да прозре навреме дълбоката тайна на главния конспиратор. Случаен ли е създалият се хаос, или е добре премислен план за убийство? Има ли логика в кодовите имена на похитителите? Как да бъдат сглобени парченцата от пъзела в стройна картина, преди да е твърде късно? Ще се справи ли Аби с предизвикателството, или ще я погълне крахът на добрите намерения? „Читателите просто ще се влюбят в Аби Мълан и ще очакват още и още истории с нея“.

4. „Джобна енциклопедия на билките“, Галина Иванова. У нас има над 4000 вида полезни за здравето растения, близо 400 от тях са с научно и практически доказани свойства, а в тази книга са подбрани 120-те най-лековити треви, храсти и дървета, които се срещат в страната. Всяка от тях е подробно и нагледно представена с описание, изображение и конкретни рецепти.

От тази книга ще научите:
Как да разпознавате целебните растения и да ги различавате от неполезните им разновидности?
Къде да ги откриете коя част от тях за какво се използва?
Как и кога да ги събирате?
Как да ги съхранявате, за да запазите терапевтичните им свойства?
Какво действие има всяка от билките?
Как да ги комбинирате и прилагате?
При какви болести и оплаквания не бива да се ползват някои от тях?
С каква продължителност може да се употребяват?

5. „Събрано“, Пейо Яворов. Пейо Яворов (псевдоним на Пейо Тотев Крачолов) е роден в Чирпан на 1.01.1878 г. Поет, прозаик, публицист, талантлив преводач и интелектуалец, заедно с редакторите на сп. „Мисъл“ (1893 – 1907),той ратува за културното и естетическо израстване на българската литература. Участва в македонското националноосвободителното движение (1902 –1903). Член на задграничното представителство на ВМРО. Заместник-поддиректор на Народна библиотека (1905), драматург на Народния театър (август 1908 – 1913). Настоящият том включва цялото Яворово литературно творчество – лирика, проза, спомени, статии и двете му драматургични произведения, уникалния „Философско-поетически дневник“, а също и лични документи и писма от последната трагична година на неговия живот.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците
ПИК TV x
ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО) ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК