Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 април)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 април)

4186
на 16.04.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 април)
Автор:   ПИК

„Урок за мъже“ от харизматичния Иво Танев е най-продаваната книга на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. Книгата представя 39 интересни истории от живота на автора, придружени от забавни и полезни поуки.

препоръчано

На второ място в класацията е четиринайсетият том от поредица „История на войните“. Премиерното заглавие от автора Ростислав Ботев е посветено на „Седемгодишната война“ – мащабен кървав сблъсък, който поставя началото на нов ред в Европа и света.

В престижната листа отново се нарежда „Часът на истината наближава“ от Недялко Йорданов. Изящната стихосбирка представя 75 нови лирични шедьовъра от обичания поет.

В Топ 5 са още смразяващият психологически трилър „Мракът в сърцето ми“ от литературната сензация Ашли Одрейн и „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“ от Астра Луна.

 

1. „Урок за мъже“, Иво Танев. Увлекателно четиво, в което Иво Танев описва 39 интригуващи случки и срещи с други известни български личности, които познаваме от сцената и екрана, както и полезни съвети за по-хармоничен и спокоен начин на живот. А накрая ще прочетете неговите авторски кулинарни рецепти, с които Танев посреща своите приятели и впечатлява гостите си и дори печели седмичния приз в предаването „Черешката на тортата“. Написани майсторски, всяка от главите в книгата съдържа не само спомените на автора, но и безценни поуки и изводи, поднесени с чувство за хумор и изпълнени със смисъл.

2. „Седемгодишната война“, Ростислав Ботев. Книга 14 от поредицата „История на войните“. Седемгодишната война е многопластов конфликт, започнал в резултат на дълбоките териториални, икономически и династични противоречия, съществуващи между отделните европейски държави в средата на XVIII век. Някои изследователи дори го определят като световна война, предвид огромния географски ареал, върху който са концентрирани въоръжените действия. Крайно ожесточение бележи битките и сраженията в тази война на петте континента, а с изхода от тях се утвърждават съвършено новите тенденции в историческото развитие на всяка от участващите държави.

3. „Часът на истината наближава“, Недялко Йорданов. Изящната стихосбирка представя 75 нови лирични шедьовъра, излезли изпод перото на обичания поет. В нея са събрани всички строфи на поета, публикувани във фейсбук и радващи се на огромен интерес от читателската аудитория през последната година. Книгата е не само хронология на разтърсващата 2020 г., минала под знака на пандемия, паника, протести, масова истерия... Тя е и откровен разговор с публиката как да съхраним човешкото в себе си, как да оцелеем и пребъдем под мотото, че любовта побеждава всичко. Часът на истината скоро ще настъпи и ние сме на прага на по-добри времена, убеден е Недялко Йорданов, чието творчество е пропито с оптимизъм, загриженост за ближния и съдбата на род и отечество.

4. „Мракът в сърцето ми“, Ашли Одрейн. Книга за опустошителните последици на миналото и това как не познаваме истински дори най-близките си хора. Романът е спиращо дъха четиво за най-дълбоките женски страхове, за тъмната страна на майчинството, за съмненията и фиксациите, на които никой не подозира, че е способен. Напрегнат психологически трилър, който поставя на изпитание всичко, което знаем за семейството, и повдига въпроса можем ли и доколко трябва да вярваме на инстинктите си.

5. „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“, Астра Луна. Любопитно четиво, което ще ви разкаже малко повече за произхода на естествения ни спътник, ще ви запознае с митовете и конспиративните теории, които витаят около него. От книгата ще научите още как движението на месечината по небосвода се отразява на поведението на хората; дали и по какъв начин характерът ви се определя от стадия, в който е била Луната в деня на раждането ви; можете ли да опознаете себе си спрямо позицията на небесното тяло в личния ви хороскоп; отразява ли се фазата, в която се намира спътникът ни на пророческите сънища и кога ни се явяват те; кои са магическите ритуали, които ще ви помогнат да сбъднете своите желания; кои са подходящите дни за започване на нова работа, за разкрасителни процедури и за медицински интервенции от лунния месец...

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това