Вход
София
Времето в София 13 o C

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 октомври)

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 октомври)

на 16.10.2020
12901
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 октомври)
Автор: ПИК
16.10.2020
0
12901

Премиерното томче „Питагор и космологията на числата“ е най-продаваната книга на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. Заглавието е двайсета част от поредицата „Философия за всеки“ и представя идеите на древногръцкия мъдрец Питагор, чието учение предопределя развоя на цялата модерна западна философия

Втора позиция в списъка се нарежда юбилейното издание „Събрано“. То е посветено на 100-годишнината от рождението на големия ни поет и драматург Валери Петров.

В Топ 5 следва историческото четиво „Флорентински истории“ от Николо Макиавели, което разкрива малко познати факти за началото на италианското Средновековие.

Сред най-продаваните книги през изминалата седмица е вторият том от шедьовъра „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“ от лорд Алън Бълок.

След него е полезният сборник „Енциклопедия на подправките“ от Галина Иванова.

 

1. „Питагор и космологията на числата“, София Петрова. Двайсета книга от поредицата „Философия за всеки“. Питагор от Самос (ок. 570 – ок. 495 г. пр.н.е.) е древногръцки философ и математик, за когото е прието да се смята, че е първият, нарекъл себе си философ. Той е основател на Питагорейския съюз - религиозно-философската школа питагореизъм, базирана върху убеждението, че душата е безсмъртна и способна на прераждане, а всяко събитие и явление във Вселената може да бъде представено във вид на числа. Книгата събира биографични сведения, подробен обзор на идеите на мъдреца, както и полезни цитати за размисъл.

2. „Събрано”, Валери Петров. Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия поет. В изящния том са включени най-емблематичните и запомнящи се стихове на Валери Петров, незабравимите му поеми като „Тавански спомен”, пиеси като „Честна мускетарска”, рядко издавани стихотворения, писани през младежките му години, песни, съчинявани за  театрални и филмови произведения.

3. „Флорентински истории“, Николо Макиавели. Във „Флорентински истории” Макиавели описва историята на родния си град Флоренция от неговото създаване до края на XV век, като го поставя в контекста на възникването и развитието на италианския свят, свързан с разпадането на Римската империя и установилия се след това западноевропейски феодализъм. Гениалният мислител представя по забележителен начин системите, по които функционират италианските градове държави през Средновековието, причинно-следствените връзки за вътрешните разделения и конфликтите между тях, както и отношенията им с външния свят.

4. „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи, том 2”, Алън Бълок. В монументалния труд някогашният асистент на Чърчил и заместник-ректор на университета в Оксфорд изследва Втората световна война и последиците от нея през призмата на Хитлер и Сталин, които хвърлят Европа в унищожителна битка за власт и надмощие. Гледните точки, плановете и действията на двамата диктатори са подложени на подробно сравнение, като така четивото представя много по-цялостен и завършен облик на жестоката война от този, който е публикуван в учебниците. Книгата показва истинското лице на тиранията и стремежа за налагане на световна политическа хегемония.

5. „Енциклопедия на подправките. 341 рецепти за кулинария и здраве“, Галина Иванова. Книгата представя любопитни факти за вкусовите качества и свойствата на над 100 от познатите ни подправки, придружени от 341 рецепти за вкусни и здравословни ястия. Предложени са и достъпни билкови отвари и смеси, с които да се избавите от различни болести на тялото и душата.

 

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34841
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x