Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 юли)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 юли)

3546
на 16.07.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (10-16 юли)
Автор:   ПИК

Премиерният том „Войните на първите Асеневци“ от Анелия Маркова оглавява списъка с най-продаваните книги на издателство „Милениум“ през изминалата седмица. Интригуващото четиво разказва за възникването на Втората българска държава и прави истински открития, които внасят яснота за точната датировка на въстанието на царете Асен и Петър.

препоръчано

На втора позиция е любопитният мемоарен том "Улици, хора, събития", който възкресява спомените на политика и общественик Димо Казасов за София от началото на миналия век.

Третото място в класацията е за хитовия трилър „Убийствен ум“ от майстора в жанра Майк Оумър, който изследва в дълбочина най-тъмните кътчета в съзнанието на жесток сериен убиец.

В Tоп 5 тази седмица влизат още 14-ата книга от популярната поредица „История на войните“, посветена на „Виетнамската война“ от изследователя Крум Златков, и смразяващото кръвта четиво „Градината на пеперудите“ от виртуозната Дот Хъчисън.

1. „Войните на първите Асеневци“, Анелия Маркова. Петнайста книга от поредицата „История на войните“. Успешното въстание на Петър и Асен възражда българската държавност след византийско владичество, продължило близо два века. За да съхрани своята независимост и териториална цялост, Второто българско царство в продължение на десетилетия трябва да води тежки и интензивни военни кампании срещу разнопосочни противници. Освен с тези предизвикателства владетелите от Асеневата династия са принудени да се справят с вътрешни междуособици и сепарастични тенденции. Царете Петър, Асен, Калоян и Борил демонстрират завидни управленски качества и превръщат България в регионален хегемон.

2. „Улици, хора, събития. Моята София през XX век“, Димо Казасов. Димо Казасов (1886 – 1980) е виден български политик и журналист. През годините Казасов е депутат, министър в няколко кабинета и дипломат. Участва в редактирането на редица периодични издания и е автор на пътеписи, есета и книги за обществено-политическите явления. Мемоарният том „Улици, хора, събития“ е оригинален поглед върху София през първата половина на XX век и усилената модернизация на столицата, в която кипи активен политически и светски живот. В книгата увлекателно и пълнокръвно е описано динамичното развитие на градските пространства – улици, паркове, магазини и заведения, сгради и цели квартали, изграждането на транспортните връзки, които оформят специфичния облик на стара София.

3. „Убийствен ум“, Майк Оумър. Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а полицията в Чикаго трябва да открие кой е убил три млади жени, балсамирал ги е и ги е оставил на различни места в града в съвсем естествени делнични пози. Тя и колегата ѝ Тейтъм Грей тръгват по стъпките на килъра, но с различни методи: той предпочита действието и не спазва правилата, а Зоуи – като същински ловец – методично следва уликите, за да разгадае убиеца. Ала когато получава три загадъчни пакета, които изкарват наяве най-тъмните спомени от детството ѝ, ловецът се превръща в плячка, а преследваният – в преследвач... Кой ще надделее в тази смъртоносна игра на ум и предизвикателства?

4. „Виетнамската война“, Крум Златков. Книга 13 от поредица „История на войните“. Виетнамската война е най-мащабният въоръжен в конфликт в епохата на Студената война. Тя е олицетворение на новите външнополитически реалности, с които се характеризира блоковото противопоставяне след Втората световна война. САЩ опитват да развържат в своя полза възела от противоречия в Югоизточна Азия, но се натъкват на неочаквано по размерите си противопоставяне. Настоящото издание разполага с богат снимков материал и разглежда виетнамския конфликт в цялата му сложност.

5. „Градината на пеперудите“, Дот Хъчисън. Близо до усамотено имение се простира разкошна градина, където растат ароматни цветя, ехтят водопади и бродят скъпоценни Пеперуди – млади жени, отвлечени и татуирани с пищни криле, за да наподобяват деликатните създания, на които са кръстени. Над тях бди Градинаря – извратен мъж, обсебен от красотата им. Мечтата му е да улови колкото се може повече прелестни образци за колекцията си. Двама агенти на ФБР са натоварени със задачата да разплетат най-смразяващия случай, с който някога са се сблъсквали - да намерят Градинаря и да спасят пленничките му от сигурна смърт.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това