Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 октомври) 

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 октомври) 

13135
преди 5 часа
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 октомври) 
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Интригуващото четиво „Личният живот на Филип II Испански“  оглавява класацията за най-продавани книги на издателство „Милениум“ през изминалата седмица. Това е най-новият том от нашумялата поредица за интимните тайни на великите световни владетели.

препоръчано

Втората позиция е за хитовия трилър „Ултиматум“ от Ти Джей Нюмън. В центъра на сюжета е пилот, изправен пред трудната дилема кого да пожертва – себе си и още близо 150 пътници, или хората, които най-много обича – съпругата и децата си.

В класацията следва новата стихосбирка на Недялко Йорданов „Не ми се тръгва“. Любимият поет отново претворява в стихове всички теми, които го вълнуват и го карат да обича живота. А сред тях на първо място винаги е била любовта във всичките и разновидности.

В Топ 5 влизат още забавните и поучителни „Приказки за Хитър Петър и Настрадин Ходжа“ и златното четиво „Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени“.

1. „Личният живот на Филип II Испански“, Ростислав Ботев. Филип II (1556–1598) от рода Хабсбург е един от най-великите крале в историята на Испания. В годините на управлението му страната достига зенита на могъществото си и владее територии във всички познати тогава континенти. Воден от дълбоко религиозно чувство, „най-католическият крал“ – както го наричат, презира протестантското учение и води безкомпромисна външна политика. По време на управлението си влиза във военни конфликти с най-значимите владетели на онова време –Анри II, Сюлейман Великолепни и Елизабет I, а мрачната му решителност невинаги е най-успешната стратегия. Макар и изключително предан на семейните дела, Филип има завиден интимен живот, наситен с перипетии,трагизъм и обрати, заради които е принуден да се ожени цели четири пъти, за да подсигури наследството на кралството и династията. Интересът към него от страна на историци и романисти не стихва в продължение на столетия: образът му многократно е пресъздаван в художествената литература, театъра и киното и именно тези интерпретации са изградили твърде изопачената съвременна представа за личността и управлението му. Настоящото документално изследване отсява легендата от действителността и представя Филип II Испански и неговото време в цялата им сложност.

2. „Ултиматум“, Ти Джей Нюмън. Току-що сте се качили на самолет, изпълняващ редовен вътрешен полет от Лос Анджелис до Ню Йорк. На борда има още 143 души и всичко изглежда като поредното пътуване, което ще премине неусетно. Ала това, което не знаете, е, че само 30 минути преди да излетите, семейството на главния пилот е било отвлечено, а самият той е бил изправен пред страховит ултиматум – да убие всички пътници или да изгуби безвъзвратно съпругата и двете си деца. Единственият начин да спаси близките си, е да следва нарежданията на похитителя и да разбие самолета…

3. „Не ми се тръгва“, Недялко Йорданов

Не ми се тръгва... Гледам се на екрана... Всичко на него личи...
Тези дълбоки бръчки... Тези стари очи...

Бяла брада... Неподстригана... Подстригана бяла коса.
Въобразявах си някак... Стават и чудеса...

И се надявах, че може да не изглеждам стар...
Тези жестоки камери... Прожекторът като фар...

Очите ми - вече притворени... Гласът - сякаш на друг...
Походката - да не говорим! Видно е: куцук-куцук...

И все пак хората слушат... Специално за мене дошли.
Всякакви - стари и млади, с трамваи, с метро, с коли...

Виждам лицата... Усмивките... Тук-там даже сълзи.
И ми е някак хубаво... Старата тръпка пълзи...

Връщам се несъзнателно 60 години назад...
Боже, колко е хубав тука земният свят!

Искам тук да си бъда... Не искам някакъв друг...
Ще се опитам... Ще пея... Още... Но само тук.

И докога?... Докогато... Самият аз не знам...
Просто не ми се тръгва - никак! - още за там.

Десетина години... Стават и чудеса...
Ще си подстрижа брадата... И ще си пусна коса...

Никакви стари песни, изпяти по навик стар.
Просто излизам на сцената с чисто нов репертоар.

4. „Приказки за Хитър Петър и Настрадин Ходжа“. Приказките за Хитър Петър и Настрадин Ходжа от векове сближават и развеселяват хората. Някои от историите са битови, други – поучителни, трети предлагат нестандартен изход в трудна ситуация. Но неизменно в тях се утвърждават изконните човешки ценности и народното разбиране за справедливост. Сюжетите са кратки и динамични, ярки, необременени от нормите на строгата литература. Там рядко ще срещнете дълги обяснения и досадна дидактика. В тях пулсира животът във всичките му проявления и затова са тъй податливи на всевъзможни интерпретации, допълнения и изменения, които читателят може да прави според собствения си усет. И в резултат тези 120 притчи съвсем неусетно ще ви научат как с лекота да се справяте с несгодите на битието и как с усмивка да посрещате предизвикателствата на ежедневието. Защото в тях са стаени цялата непобедима жизненост и хилядолетната мъдрост на народа ни.      

5. „Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени“. Феноменът Ванга не престава да удивлява милиони хора по света. С името ѝ са свързани безброй неразрешени загадки. Все още има десетки неизвестни факти за личността и способностите ѝ, които си струва да бъдат научени. Тази книга изследва връзката на пророчицата с индийските философи, с Бялото братство и с висшата, духовна йога. Освен това разкрива тайни от метода ѝ за врачуване и общуване с духове, както и част от знанията ѝ за световете преди и след нас.

От книгата ще научите: 
• вярва ли Ванга в прераждането и какво казва за собствения си живот; 
• смята ли, че съдбата може да се промени и как; 
• има ли извънземни и ще ги видим ли някога; 
• предстои ли Апокалипсисът и по какво да го познаем; 
• предстои ли Трета световна война, или вече е започнала; 
• как да опазим здравето си от физически и духовни болести; 
• как да сме щастливи и в какво е истинското щастие.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК