Вход
София
Времето в София 13 o C

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 септември)

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 септември)

на 18.09.2020
12716
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 септември)
Автор: ПИК
18.09.2020
0
12716

Изящното издание „Ловецът на образи“ от Жул Ренар оглавява класацията за най-продаваните книги на издателство „Милениум“ през изминалата седмица. Заглавието събира на едно място класическите произведения на френския майстор на перото - „Естествени истории“ и „Червенокоско“, а книгата е истинско изкушение за всеки ценител на изтънчената проза и запалените франкофони.

Второ място в списъка заема историческият труд „Флорентински истории“ от Николо Макиавели – попадение за читателите с уклон към история на Римската империя и италианското Средновековие.

В Топ 5 следва патриотичният том „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“, която събира на едно място описания на съдбите и делата на над 220 родолюбци, отказали се от обикновения живот и хванали сабята и пушката с цел да защитават народа си от потисниците.

Четвърта и пета позиция тази седмица са за „Най-вкусните рецепти на България“ – сборник с над 360 любими на всеки българин ястия, и полезното томче „Чудото Дядо Влайчо“, в което ще откриете полезни лекове и здравни съвети за почти всяка болежка.

 1. „Ловецът на образи”, Жул Ренар. Книгата събира на едно място изящната проза на Ренар - миниатюрите „Естествени истории” и новелата „Червенокоско”. Жул Ренар е френски писател, поет, журналист и драматург, почетен член на Академия „Гонкур“. Критиците го наричат „едновременно нежен и жесток“ заради хирургическата точност и безкомпромисност на прозата му. Близък приятел на Анатол Франс, Алфонс Доде,Сара Бернар, Стефан Маларме, Сен-Пол Ру, Тристан Бернар и Марсел Швоб, той пламенно защитава Емил Зола по време на процеса „Драйфус“, а в същото време вдъхновява творци като композитора Морис Равел да напише музика по изящните му миниатюри. Включените в настоящия сборник книги са част от задължителния курс по литература във френско езичните училища и са многократно екранизирани по света.

2. Флорентински истории, Николо Макиавели. Във „Флорентински истории” Макиавели описва историята на родния си град Флоренция от неговото създаване до края на XV век, като го поставя в контекста на възникването и развитието на италианския свят, свързан с разпадането на Римската империя и установилия се след това западноевропейски феодализъм. Гениалният мислител представя по забележителен начин системите,по които функционират италианските градове държави през Средновековието, причинно-следствените връзки за вътрешните разделения и конфликтите между тях, както и отношенията им с външния свят.

3. „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“, Иван Първанов. Изследването събира на едно място както популярни, така и по-малко известни факти за над 220 български войводи, действали в периода от падането на българските земи под османското владичество до края на 19. век. Енциклопедията представя истинските истории на всички класически „вехти“ войводи, нови патриоти и революционери, както и няколко десетки забележителни жени – байрактарки и нишанджийки, които „под прикритието“ на мъжките дрехи и отрязаните си коси повеждат собствени чети за освобожаване от робството. Съдбите на тези смели българи и българки са белязани от престъпления, мъст, предателства и интриги, вражди и приятелства, пътешествия и приключения, авантюри, обири и екзекуции, но най-вече с героизъм и безсмъртие.

4. „Най-вкусните рецепти на България“, Катрин Милева. В този богат кулинарен наръчник ще намерите всичко за изкуството на храненето. Включени са указания за приготвяне на над 300 класически български ястия, подредени в тематични раздели. Ще откриете най-вкусните салати, постни изкушения, ястия с риба, пиле, агнешко, свинско и  телешко месо, кайма и дреболии. Не са пренебрегнати и сладкишите, които ще върнат много спомени от детството, както и любимите тестени закуски, все едно извадени от тефтера на баба.

5. „Чудото Дядо Влайчо. Съдба, рецепти и пророчества“, Яна Борисова. Ванга винаги е сочена за най-силния български феномен. Оказва се обаче, че историята помни човек, който я е надминавал – Дядо Влайчо от с. Коньово, Новозагорско. Този сборник е посветен на тежката съдба на народния мъдрец, прекарал повече от 5 години в трудови лагери. Книгата представя неговите пророчества и видения, философията му за доброто, злото, мрака, светлината, Бог, човешката природа. Включени са и ефикасните му билкови рецепти, които церят със силата на природните богатства.

 Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34843
архив

Доктор пита новоназначената медицинска сестра:
- Сестра, взехте ли кръв от пациента в шеста стая както ви казах?
- Да, докторе.
- Колко?
- Колкото можах.
- По-точно?
- Към пет литра.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x