Вход
София
Времето в София -1 o C

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (13-19 юни)

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (13-19 юни)

на 19.06.2020
17616
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (13-19 юни)
Автор: ПИК
19.06.2020
0
17616

Премиерното заглавие „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“ от Иван Първанов оглавява класацията за най-продавани книги на издателство „Милениум” през изминалата седмица. Уникалната енциклопедия представя истинските истории на над 220 български войводи, които са се борили за свободата и защитавали народа по време на петвековното османско владичество.

Второ място заема юбилейното издание „Събрано” от Валери Петров, посветено на 100-годишнината от рождението на поета и представящо най-забележителните му стихове, поеми, пиеси и песни, писани за театъра и киното.

След него в списъка се нареждат мемоарите на възрожденеца Панайот Хитов  „Моето пътуване по Стара планина”, в които той разказва за своите хайдушки странствания и организирането на националноосвободителното движение.

На четвърто и пето място в класацията са полезните томчета „Лечителят Димков в над 200 рецепти” и „Джобна енциклопедия на гъбите”.

1. „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“, Иван Първанов. Внушителният том събира на едно място както популярни, така и по-малко известни факти за над 220 български войводи, действали в периода от падането на българските земи под османското владичество до края на 19. век. Енциклопедията представя истинските истории на всички класически „вехти“ войводи, нови патриоти и революционери, както и няколко десетки забележителни жени – байрактарки и нишанджийки, които „под прикритието“ на мъжките дрехи и отрязаните си коси повеждат собствени чети за освобожаване от робството. Съдбите на тези смели българи и българки са белязани от престъпления, мъст, предателства и интриги, вражди и приятелства, пътешествия и приключения, авантюри, обири и екзекуции, но най-вече с героизъм и безсмъртие.

2. „Събрано”, Валери Петров. Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия поет. В изящния том са включени най-емблематичните и запомнящи се стихове на Валери Петров, незабравимите му поеми като „Тавански спомен”, пиеси като „Честна мускетарска”, рядко издавани стихотворения, писани през младежките му години, песни, съчинявани за  театрални и филмови произведения.

3. „Моето пътуване по Стара планина“, Панайот Хитов. Интригуващата книга представя ранните мемоари на Панайот Хитов и израстването му до революционните идеи. Увлекателно и автентично са разказани премеждията му в хайдушките години, странстванията в Белград и Букурещ, срещите и отношенията му с Васил Левски, Георги Раковски, Хаджи Димитър, Филип Тотьо и много други ярки личности от онова време. Записките му са извор на безброй интересни факти за българската възрожденска история и предлагат уникална възможност да се потопим в неподправения дух и нрави на епохата.

4. „Лечителят Петър Димков в над 200 рецепти”, София Петрова. Петър Димков е роден на 19 декември 1886 г. Макар да не завършва медицина в университет, той посвещава голяма част от живота си в изучаването на знахарството, като успява да се излекува от редица болести– мускулен и ставен ревматизъм, хемороиди, малария, увеличен далак и ишиас, черпейки мъдрост от прочути световни лечители. С цената на много труд самият той получава прозвището Лечителя и помага на стотици хора да се избавят от своите болежки. В тази книга са събрани неговите най-ценни препоръки за лечение и пречистване, над 200 рецепти срещу различни болести и мислите на мъдреца, които обясняват философията му за живота.

5. „Джобна енциклопедия на гъбите“. Без значение дали сте професионалист с много опит зад гърба си, или тепърва навлизате в необятното царство на гъбите, изданието ще ви е от полза със своите подробни описания, полезни съвети и цветни илюстрации.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17324
архив

- Знаеш ли, моят съсед се оказа вампир!
- Как разбра?
- Забих му един заострен кол в сърцето и умря!

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x