Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (14-20 ноември)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (14-20 ноември)

25965
на 20.11.2020
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (14-20 ноември)
Автор:   ПИК

Сензационното заглавие „Личният живот на Луи XIV“ оглавява класацията за най-продавани книги на „Милениум“ за изминалата седмица. Изданието е първа част от най-новата поредица на издателството, в която на читателите ще бъдат разкривани интересни и непознати факти за личния живот на най-известните владетели и общественици от световната история.

препоръчано

След нея в Топ 5 се нарежда „Порода: човек“, втората книга на един от най-модерните мислители Рутгер Брегман.

Трета позиция в списъка заема хитовият роман „Стига, рече Господ“ от утвърдения автор Маноил Манев.

Четвърто и пето място са за патриотичният том „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“ от Иван Първанов и „Най-вкусните рецепти на България“от Катрин Милева.

 1. „Личният живот на Луи XIV“, Ростислав Ботев. Луи ХIV живее в епоха, в която личният живот на владетелите е личен само на теория. Кралят е неприкосновен по дефиниция, но това далеч не важи за правото му на личен живот. Десетки условности го задължават да споделя строго интимни детайли от всекидневието си с целия придворен антураж, с министрите и с чуждите пратеници, а понякога е принуден да информира цялото народонаселение за здравословното си състояние или за настоящите си афери. Краля Слънце е на трона на Франция цели 72 години, от които 54 години управлява напълно самостоятелно. Води пет войни, продължили общо 30 години. Строи Версай, Трианон и Марли, отменя Нантския едикт и завзема част от испанското наследство. И за всяко от тези действия жените в неговия живот имат определена роля...

2. „Порода: човек“, Рутгер Брегман. Тази сензационна книга ще ви запознае с една нестандартна и гениална идея, а именно, че утвърденото схващане за злото в природата на човека е най-голямата заблуда в историята ни и че хората всъщност сме добри. Авторът прилага някои шокиращи примери за това как ни манипулират и че в трудни моменти човечеството показва истинското си и добро лице. Той показва, че когато очакваме най-лошото, когато се боим от хората, все повече затъваме в блатото на недостатъците и неудовлетвореността. Но ако загърбим черногледството и дадем шанс за проява на вродената си позитивна същност, може да положим основата на един по-хубав и хармоничен свят. Това е радикалната идея на автора, която той защитава майсторски с обичайните за него остроумие, фина ирония и удивителна способност да вижда отвъд привидното.

3.  „Стига, рече Господ“, Маноил Манев. Увлекателен роман, който хитро намигва към съвременността с цялата ѝ политизираност, всевъзможни предизвикателства, псевдо екшън, граничеща с абсурда объркана реалност и нелепо разминаване между желания и възможност за реализацията им. В много от героите се крият някои до болка познати образи, в повечето от ситуациите-куриозни аналогии с наскорошни размирни събития, а над всички непредвидени сюжетни образи тегне сянката на божията разплата.

4.  „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“, Иван Първанов. Изследването събира на едно място както популярни, така и по-малко известни факти за над 220 български войводи, действали в периода от падането на българските земи под османското владичество до края на 19. век. Енциклопедията представя истинските истории на всички класически „вехти“ войводи, нови патриоти и революционери, както и няколко десетки забележителни жени – байрактарки и нишанджийки, които „под прикритието“ на мъжките дрехи и отрязаните си коси повеждат собствени чети за освобожаване от робството. Съдбите на тези смели българи и българки са белязани от престъпления, мъст, предателства и интриги, вражди и приятелства, пътешествия и приключения, авантюри, обири и екзекуции, но най-вече с героизъм и безсмъртие.

5. „Най-вкусните рецепти на България“, Катрин Милева. В безценната книга ще намерите всичко за изкуството на храненето – от похапването до преяждането. Включени са указания за приготвяне на над 300 класически български ястия, подредени в тематични раздели. Ще откриете най-вкусните салати, постни изкушения, ястия с риба, пиле, агнешко, свинско и  телешко месо, кайма и дори дреболии. Не са пренебрегнати и сладкишите, които ще върнат много спомени от детството, както и любимите тестени закуски и предястия, все едно извадени от тефтера на баба.

 Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това