Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (17-23 април)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (17-23 април)

4116
на 23.04.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (17-23 април)
Автор:   ПИК

Изданието „Урок за мъже“ за трета поредна седмица оглавява класацията с най-продаваните книги на издателство „Милениум“. В интригуващото томче харизматичният Иво Танев разказва 39 невероятни случки от своя живот. Увлекателните истории са не само забавни, но са поднесени и с щипка поука, която отваря апетит за допълнителен размисъл.

препоръчано

След нея в списъка е премиерният том „Платон и светът на идеите“ от Любомир Гутев. Заглавието е част от поредицата „Философия за всеки“ и ще ви разкрие основните схващания на древния мъдрец, както и 100 от най-блестящите му сентенции.

Трето място е „Седемгодишната война“ от утвърдения автор Ростислав Ботев. Това е четиринайсетата книга от серията „История на войните“ и в нея ще намерите подробен обзор на най-мащабния въоръжен сблъсък през XVIII век.

В Топ 5 влизат също кулинарната библия на личния готвач на Тодор Живков „Бай Данчо: Всички мои рецепти“ и историческото четиво „Българските царици. Владетелките на България от VII до XIV век“, Веселин Игнатов.

 

1. „Урок за мъже“, Иво Танев. Увлекателно четиво, в което Иво Танев описва 39 интригуващи случки и срещи с други известни български личности, които познаваме от сцената и екрана, както и полезни съвети за по-хармоничен и спокоен начин на живот. А накрая ще прочетете неговите авторски кулинарни рецепти, с които Танев посреща своите приятели и впечатлява гостите си и дори печели седмичния приз в предаването „Черешката на тортата“. Написани майсторски, всяка от главите в книгата съдържа не само спомените на автора, но и безценни поуки и изводи, поднесени с чувство за хумор и изпълнени със смисъл.

2. „Платон и светът на идеите“, Любомир Гутев. Двайсет и втора книга от поредицата „Философия за всеки“. Платон (428/427 – 348/347 г. пр. Хр.) е древногръцки философ и математик. Той е сред най-важните представители на елинистичната философия, един от стожерите на цивилизацията ни. Неговите концепции за света на идеите издигат духовните мотиви до теоретични начала и предлагат качествено ново разбиране за действителността. Произведенията му в областта на държавното управление пък го утвърждават като един от основоположниците на съвременната политическа философия. Всеки елемент в учението на Платон има определящ характер за развитието на философията и цялото човешко познание.

3. „Седемгодишната война“, Ростислав Ботев. Книга 14 от поредицата „История на войните“. Седемгодишната война е многопластов конфликт, започнал в резултат на дълбоките териториални, икономически и династични противоречия, съществуващи между отделните европейски държави в средата на XVIII век. Някои изследователи дори го определят като световна война, предвид огромния географски ареал, върху който са концентрирани въоръжените действия. Крайно ожесточение бележи битките и сраженията в тази война на петте континента, а с изхода от тях се утвърждават съвършено новите тенденции в историческото развитие на всяка от участващите държави.

4. „Бай Данчо: Всички мои рецепти“, Йордан Стоичков. Книгата събира цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков, известен като главния готвач на Тодор Живков. В нея ще намерите повече от 300 от най-изисканите авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии на съвременната кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели – Салати, Супи и чорби, Предястия, Постни ястия, Ястия с: Риба, Птиче, Агнешко, със Свинско, Телешко месо, Кайма и Дивеч, Баници, Качамаци и каши, Сосове и маринати и Десерти.

5. „Българските царици. Владетелките на България от VII до XIV век“, Веселин Игнатов. За цариците в българската средновековна история е писано рядко и пестеливо. Тази книга доказва, че повечето от съпругите на българските царе в средновековната ни история са били забележителни жени – високо ерудирани и напълно равностойни на славните си мъже в сложните дипломатически отношения от онова време.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.
 

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това