Вход
София
Времето в София 8 o C

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (17-23 октомври)

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (17-23 октомври)

на 23.10.2020
13298
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (17-23 октомври)
Автор: ПИК
23.10.2020
0
13298

Двайсетата книга от поредицата „Философия за всеки“, посветена на „Питагор и космологията на числата“ оглавява списъка с най-продавани книги на издателство „Милениум“ за изминалата седмица.

Втори в класацията е патриотичният том „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“ от утвърдения автор Иван Първанов.

След него в Топ 5 се нарежда „Войната за испанското наследство“ от Ростислав Ботев – единайсетата част от серията „История на войните“.

Четвърта позиция заема знаменития труд на Николо Макиавели „Флорентински истории“, подходящ за всички читатели с интерес към Средновековието.

В списъка се завръща и полезното томче „Преподобна Стойна. Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“, събираща на едно място безценни съвети за здраве и всички предсказания на феномена Преподобна Стойна.

 

1. „Питагор и космологията на числата“, София Петрова. Двайсета книга от поредицата „Философия за всеки“. Питагор от Самос (ок. 570 – ок. 495 г. пр.н.е.) е древногръцки философ и математик, за когото е прието да се смята, че е първият, нарекъл себе си философ. Той е основател на Питагорейския съюз - религиозно-философската школа питагореизъм, базирана върху убеждението, че душата е безсмъртна и способна на прераждане, а всяко събитие и явление във Вселената може да бъде представено във вид на числа. Книгата събира биографични сведения, подробен обзор на идеите на мъдреца, както и полезни цитати за размисъл.

2. „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“, Иван Първанов. Внушителният том събира на едно място както популярни, така и по-малко известни факти за над 220 български войводи, действали в периода от падането на българските земи под османското владичество до края на 19. век. Енциклопедията представя истинските истории на всички класически „вехти“ войводи, нови патриоти и революционери, както и няколко десетки забележителни жени – байрактарки и нишанджийки, които „под прикритието“ на мъжките дрехи и отрязаните си коси повеждат собствени чети за освобожаване от робството. Съдбите на тези смели българи и българки са белязани от престъпления, мъст, предателства и интриги, вражди и приятелства, пътешествия и приключения, авантюри, обири и екзекуции, но най-вече с героизъм и безсмъртие.

3. „Войната за испанското наследство“, Ростислав Ботев. Книга единайста от поредицата „История на войните“. Династията на испанските Хабсбурги угасва след смъртта на крал Карлос II през 1700 г. Тя оставя след себе си огромно наследство в земи и богатства, от което европейските монархии се стремят да се възползват. Техните противоречия прерастват в един от най-мащабните за своето време въоръжени конфликти. Войната за испанското наследство противопоставя хегемонистичния модел, олицетворяван от Краля-слънце Луи XIV, и принципа за баланса на силите на европейския континент. Битката продължава дванадесет години и е изпълнена с множество обрати, като крайният резултат от нея поставя Западния свят в преддверието на нова епоха.

4. „Флорентински истории“, Николо Макиавели. Във „Флорентински истории” Макиавели описва историята на родния си град Флоренция от неговото създаване до края на XV век, като го поставя в контекста на възникването и развитието на италианския свят, свързан с разпадането на Римската империя и установилия се след това западноевропейски феодализъм. Гениалният мислител представя по забележителен начин системите, по които функционират италианските градове държави през Средновековието, причинно-следствените връзки за вътрешните разделения и конфликтите между тях, както и отношенията им с външния свят.

5. „Преподобна Стойна. Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“, Яна Борисова. Родена като Стойна Димитрова, но получила прозвището Преподобна заради смирения си и скромен начин на живот, ясновидката ослепява още като дете, подобно на Ванга, и тогава у нея се отключва способността да вижда в бъдещето и да лекува болни. През годините помага на стотици хора безвъзмездно, а на гроба й продължават да се случват чудеса. Книгата разкрива любопитни сведения за обвитата в мистерии биография на Преподобна Стойна, разказва за невероятните чудеса, с които помагала на хората и предлага билковите и рецепти, церящи повече от 70 болести.

 

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18 (зад опашката на Коня).

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22726
архив

Момченце тича при полицай:
- Помогнете, някакъв мъж се бие с баща ми!
Полицаят тръгва с момчето и вижда двама мъже, които яростно се налагат.
- Кой от двамата е баща ти? - пита полицаят
- Не знам, отговаря хлапето - те за това се бият.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x