Вход
София
Времето в София 13 o C

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (19-25 септември)

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (19-25 септември)

на 25.09.2020
11484
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (19-25 септември)
Автор: ПИК
25.09.2020
0
11484

Единайстият том от хитовата поредица „История на войните“ оглавява класацията за най-продавани книги на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. Историческият труд е посветен на „Войната за испанското наследство“, а автор е Ростислав Ботев. 

Второ място в списъка заема „Флорентински истории“ от Николо Макиавели, подходящо четиво  за всички, които се интересуват от история на Римската империя и италианското Средновековие.

След него се нарежда изящното издание „Ловецът на образи“ от Жул Ренар. Заглавието събира класическите произведения на майстора на перото - „Естествени истории“ и „Червенокоско“, а книгата е истински пир за сетивата на всеки ценител на изтънчената проза.

На четвърта позиция е безценната книга „Преподобна Стойна. Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“, която представя подробна биография и всички ефикасни рецепти на мощния феномен.

В Топ 5 се завръща и „Джобна енциклопедия на гъбите“ - златен наръчник и незаменим пътеводител в света на гъбите.

1. „Войната за испанското наследство“, Ростислав Ботев. Книга единайста от поредицата „История на войните“. Династията на испанските Хабсбурги угасва след смъртта на крал Карлос II през 1700 г. Тя оставя след себе си огромно наследство в земи и богатства, от което европейските монархии се стремят да се възползват. Техните противоречия прерастват в един от най-мащабните за своето време въоръжени конфликти. Войната за испанското наследство противопоставя хегемонистичния модел, олицетворяван от Краля-слънце Луи XIV, и принципа за баланса на силите на европейския континент. Битката продължава дванадесет години и е изпълнена с множество обрати, като крайният резултат от нея поставя Западния свят в преддверието на нова епоха.

2. „Флорентински истории“, Николо Макиавели. Във „Флорентински истории” Макиавели описва историята на родния си град Флоренция от неговото създаване до края на XV век, като го поставя в контекста на възникването и развитието на италианския свят, свързан с разпадането на Римската империя и установилия се след това западноевропейски феодализъм. Гениалният мислител представя по забележителен начин системите,по които функционират италианските градове държави през Средновековието, причинно-следствените връзки за вътрешните разделения и конфликтите между тях, както и отношенията им с външния свят.

3. „Ловецът на образи”, Жул Ренар. Книгата събира на едно място изящната проза на Ренар - миниатюрите „Естествени истории” и новелата „Червенокоско”. Жул Ренар е френски писател, поет, журналист и драматург, почетен член на Академия „Гонкур“. Критиците го наричат „едновременно нежен и жесток“ заради хирургическата точност и безкомпромисност на прозата му. Близък приятел на Анатол Франс, Алфонс Доде,Сара Бернар, Стефан Маларме, Сен-Пол Ру, Тристан Бернар и Марсел Швоб, той пламенно защитава Емил Зола по време на процеса „Драйфус“, а в същото време вдъхновява творци като композитора Морис Равел да напише музика по изящните му миниатюри. Включените в настоящия сборник книги са част от задължителния курс по литература във френско езичните училища и са многократно екранизирани по света.

4. „Преподобна Стойна. Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“, Яна Борисова. Родена като Стойна Димитрова, но получила прозвището Преподобна заради смирения си и скромен начин на живот, ясновидката ослепява още като дете, подобно на Ванга, и тогава у нея се отключва способността да вижда в бъдещето и да лекува болни. През годините помага на стотици хора безвъзмездно, а на гроба й продължават да се случват чудеса. Книгата разкрива любопитни сведения за обвитата в мистерии биография на Преподобна Стойна, разказва за невероятните чудеса, с които помагала на хората и предлага билковите и рецепти, церящи повече от 70 болести.

5. „Джобна енциклопедия на гъбите“. Без значение дали сте професионалист с много опит зад гърба си, или тепърва навлизате в необятното царство на гъбите, изданието ще ви е от полза със своите подробни описания, полезни съвети и цветни илюстрации.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34844
архив

Доктор пита новоназначената медицинска сестра:
- Сестра, взехте ли кръв от пациента в шеста стая както ви казах?
- Да, докторе.
- Колко?
- Колкото можах.
- По-точно?
- Към пет литра.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x