Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (2-8 януари)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (2-8 януари)

13740
на 08.01.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (2-8 януари)
Автор:   ПИК

Изящният том „Събрано“, който побира незабравимите поетични творби на Атанас Далчев, оглавява класацията за най-продавани книги на издателство „Милениум“ в първата седмица на 2021-ва година.

препоръчано

След него се нарежда юбилейното издание, посветено на 100-годишнината от рождението на Валери Петров, което също носи заглавието „Събрано“.

Трета в списъка е изключително любопитната книга „Великите филми, които никога няма да гледате“ от Саймън Бронд – алтернативна история на киното, която представя най-известните незаснети филмови шедьоври.

В Топ 5 се завръщат лиричният том „Пепел ми на езика“, събрал изящните рими на  Недялко Йорданов, и „Градината на пеперудите“ – смразяващ трилър от майсторката в жанра Дот Хъчисън.

1. „Събрано“, Атанас Далчев. Автентична и изчерпателна селекция на изящните творби, излезли изпод перото на Атанас Далчев. Изящният том включва цялата му поезия, както и всички мисли и впечатления, наричани от него „фрагменти“, избрани статии и критични текстове, посветени на едни от най-ярките имена в българската и световната литература. Заедно с тях са представени и текстове за самия Далчев, които предлагат проникновен поглед над дълбокия свят на автора.

2. „Събрано”, Валери Петров. Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия поет. В изящния том са включени най-емблематичните и запомнящи се стихове на Валери Петров, незабравимите му поеми като „Тавански спомен”, пиеси като „Честна мускетарска”, рядко издавани стихотворения, писани през младежките му години, песни, съчинявани за  театрални и филмови произведения.

3. „Великите филми, които никога няма да гледате“, Саймън Бронд. Това луксозно издание, изпълнено с цветни снимки и илюстрации, разплита в детайли споровете, скандалите и съдбоносните събития, които обричат на забрава някои от най-великите филми, които така и не са създадени. С тази книга ще надникнете зад режисьорския обектив и ще разберете кои са незавършените филми на Орсън Уелс, Федерико Фелини, Стивън Спилбърг, Тери Гилиъм, Емир Кустурица, Франсис Форд Копола, Алфред Хичкок, Стенли Кубрик, Стивън Спилбърг, Серджо Леоне, Дейвид Линч, братята Коен, Федерико Фелини, Ридли Скот, Тим Бъртън и много други. Ще прочетете всичко за лентите – от това какво вдъхновява големите кинаджии да ги създадат, до причините да се окажат в ничията земя на „ада на развитието“, както и оценка какви са шансовете им някога да бъдат завършени и пуснати по екраните.

4. „Пепел ми на езика“, Недялко Йорданов. Изящният том събира 59 стихотворения от любимия поет, писани през 2019-а и 2020-а. Стиховете, облечени в прелестни рими, ще ви открехнат вратата към богатия свят на твореца и мислите му за живота и смъртта, за младостта и старостта, за вдъхновението, за любовта и омразата, за обичта и близостта, за миналото и настоящето.

5. „Градината на пеперудите“, Дот Хъчисън. Близо до усамотено имение се простира разкошна градина, където растат ароматни цветя, ехтят водопади и бродят скъпоценни Пеперуди – млади жени, отвлечени и татуирани с пищни криле, за да наподобяват деликатните създания, на които са кръстени. Над тях бди Градинаря – извратен мъж, обсебен от красотата им. Мечтата му е да улови колкото се може повече прелестни образци за колекцията си. Двама агенти на ФБР са натоварени със задачата да разплетат най-смразяващия случай, с който някога са се сблъсквали - да намерят Градинаря и да спасят пленничките му от сигурна смърт.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това