Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (20-26 март)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (20-26 март)

3435
на 26.03.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (20-26 март)
Автор:   ПИК

Изящният том „Часът на истината наближава“ от Недялко Йорданов е най-продаваната книга на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. Стихосбирката събира 75 от най-новите лирични произведения на поета, публикувани във фейсбук профила му от началото на 2020-а година досега.

препоръчано

На второ място в класацията е премиерното четиво „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“ от популярната езотеричка Астра Луна. Наръчникът представя интересна информация за Луната, полезни ритуали за привличане на благосъстояние и любов с помощта ѝ и безценни съвети за живот в унисон с Вселената и нейните ритми.

Следва кулинарният шедьовър „Бай Данчо: Всички мои рецепти“, в който ще намерите указанията за приготовлението на над 300 от най-вкусните български ястия, изпитани през годините от Йордан Стоичков, известен като личния готвач на Тодор Живков.

Четвърта и пета позиция в списъка читателите отреждат на патриотичната енциклопедия „Българките. Портрети на 100 забележителни жени“ от Галина Иванова и 13-ия том от хитовата поредица  „История на войните“, посветен на „Виетнамската война“ от Крум Златков.

  

1. „Часът на истината наближава“, Недялко Йорданов. Изящната стихосбирка побира 75 най-нови лирични шедьовъра, излезли изпод перото на обичания поет. В нея са събрани всички строфи на поета, публикувани във фейсбук и радващи се на огромен интерес от читателската аудитория през последната година. Книгата е не само хронология на разтърсващата 2020 г., минала под знака на пандемия, паника, протести, масова истерия...Тя е и откровен разговор с публиката как да съхраним човешкото в себе си, как да оцелеем и пребъдем под мотото, че любовта побеждава всичко. Часът на истината скоро ще настъпи и ние сме на прага на по-добри времена, убеден е Недялко Йорданов, чието творчество е пропито с оптимизъм, загриженост за ближния и съдбата на род и отечество.

2. „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“, Астра Луна. Полезно четиво, което ще ви разкаже малко повече за произхода на естествения ни спътник, ще ви запознае с митовете и конспиративните теории, които витаят около него. От нея ще научите още как движението на месечината по небосвода се отразява на поведението на хората; дали и по какъв начин характерът ви се определя от стадия, в който е била Луната в деня на раждането ви; можете ли да опознаете себе си спрямо позицията на небесното тяло в личния ви хороскоп; отразява ли се фазата, в която се намира спътникът ни на пророческите сънища и кога ни се явяват те; кои са магическите ритуали, които ще ви помогнат да сбъднете своите желания; кои са подходящите дни за започване на нова работа, за разкрасителни процедури и за медицински интервенции от лунния месец; както и безценни съвети за лунни диети за ефективно и трайно отслабване без мъчително гладуване или изтощаващи физически упражнения. 

3. „Бай Данчо: Всички мои рецепти“, Йордан Стоичков. Книгата събира цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков, известен като главния готвач на Тодор Живков. В нея ще намерите повече от 300 от най-изисканите авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии на съвременната кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели – Салати, Супи и чорби, Предястия, Постни ястия, Ястия с: Риба, Птиче, Агнешко, със Свинско, Телешко месо, Кайма и Дивеч, Баници, Качамаци и каши, Сосове и маринати и Десерти..

4. „Българките. Портрети на 100 забележителни жени“, Галина Иванова. Тази книга представя родолюбивите дела на 100 изключителни българки - революционерки, будителки, учени и интелектуалки, общественички, милосърдни сестри и лекарки, пътешественички, писателки, артистки и музикантки, спортистки и благодетелки, майки, отгледали велики българи. Биографиите на някои от тях все още тънат в забрава, постиженията на други пък са дълго отричани или все още недостатъчно оценени, личността на трети е неизменен обект на дискусии… А те до една са смели и умни жени, целеустремени и всеотдайни, истински родолюбки с ясна гражданска позиция и с безспорен принос за националната ни гордост. Днес повече от всякога имаме нужда от техния светъл пример като несекващ извор на възхищение и вдъхновение.

5. „Виетнамската война“, Крум Златков. Книга 13 от поредица „История на войните“. Виетнамската война е най-мащабният въоръжен в конфликт в епохата на Студената война. Тя е олицетворение на новите външнополитически реалности, с които се характеризира блоковото противопоставяне след Втората световна война. САЩ опитват да развържат в своя полза възела от противоречия в Югоизточна Азия, но се натъкват на неочаквано по размерите си противопоставяне. Настоящото издание разполага с богат снимков материал и разглежда виетнамския конфликт в цялата му сложност.

 

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това