Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (21-27 ноември)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (21-27 ноември)

21688
на 27.11.2020
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (21-27 ноември)
Автор:   ПИК

Истинска сензация е премиерното заглавие „Личният живот на Луи XIV“ от автора Роситслав Ботев. Изданието, което разкрива шокиращи подробности за Краля Слънце се нарежда на първо място сред най-продаваните книги на водещото издателство „Милениум“.

препоръчано

Втора в класацията е смразяващата „Енциклопедия на серийните убийци“ от Красимир Тодоров.

След нея в списъка е развенчаващото заблудите изследване „101 мита от българската история“ от Веселин Игнатов.

Четвърто и пето място за тази седмица са за „Порода: човек“ от мислителя Рутгер Брегман и „Питагор и космологията на числата“ от поредицата „Философия за всеки“.

 1. „Личният живот на Луи XIV“, Ростислав Ботев. Луи ХIV живее в епоха, в която личният живот на владетелите е личен само на теория. Кралят е неприкосновен по дефиниция, но това далеч не важи за правото му на личен живот. Десетки условности го задължават да споделя строго интимни детайли от всекидневието си с целия придворен антураж, с министрите и с чуждите пратеници, а понякога е принуден да информира цялото народонаселение за здравословното си състояние или за настоящите си афери. Краля Слънце е на трона на Франция цели 72 години, от които 54 години управлява напълно самостоятелно. Води пет войни, продължили общо 30 години. Строи Версай, Трианон и Марли, отменя Нантския едикт и завзема част от испанското наследство. И за всяко от тези действия жените в неговия живот имат определена роля...

2. „Енциклопедия на серийните убийци“, Красимир Тодоров – Изключително любопитната книга от над 500 страници представя в детайли историите на 26 от най-жестоките престъпници в света. Те са оставяли кървавите си отпечатъци на пет континента в продължение на петстотин години - от XV до края на XX век. Всяка история е разкрита като криминален процес – разглежда личността на престъпника, описва действията му, представя разследването на случая, залавянето и осъждането. Изследва психологията на убиеца, мотивите му, показва факторите, спомогнали за неговото разкриване, разнищва версиите за самоличността на незаловените маниаци, провокира читателя сам да сглоби отломките на пъзела.

3. „101 мита от българската история“, Веселин Игнатов. В народната памет от десетилетия битуват многобройни устойчиви митове по отношение на българската история. Известният писател историограф Веселин Игнатов разбива 101 от тези заблуди, насаждани по различни причини в масовото съзнание, с множество факти, документи, логически съпоставки и категорични доказателства. Изследването му е посветено на най-дискусионните моменти от българското Средновековие и Възраждане.

4. „Порода: човек“, Рутгер Брегман. Тази сензационна книга ще ви запознае с една нестандартна и гениална идея, а именно, че утвърденото схващане за злото в природата на човека е най-голямата заблуда в историята ни и че хората всъщност сме добри. Авторът прилага някои шокиращи примери за това как ни манипулират и че в трудни моменти човечеството показва истинското си и добро лице. Той показва, че когато очакваме най-лошото, когато се боим от хората, все повече затъваме в блатото на недостатъците и неудовлетвореността. Но ако загърбим черногледството и дадем шанс за проява на вродената си позитивна същност, може да положим основата на един по-хубав и хармоничен свят. Това е радикалната идея на автора, която той защитава майсторски с обичайните за него остроумие, фина ирония и удивителна способност да вижда отвъд привидното.

5. „Питагор и космологията на числата“, София Петрова. Двайсета книга от поредицата „Философия за всеки“. Питагор от Самос (ок. 570 – ок. 495 г. пр.н.е.) е древногръцки философ и математик, за когото е прието да се смята, че е първият, нарекъл себе си философ. Той е основател на Питагорейския съюз - религиозно-философската школа питагореизъм, базирана върху убеждението, че душата е безсмъртна и способна на прераждане, а всяко събитие и явление във Вселената може да бъде представено във вид на числа. Книгата събира биографични сведения, подробен обзор на идеите на мъдреца, както и полезни цитати за размисъл.

  Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 294
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това