Вход
София
Времето в София 2 o C

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (23-28 февруари)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 17
Починали: 8
Заразени: 359

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (23-28 февруари)

на 28.02.2020
20811
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (23-28 февруари)
Автор: ПИК
28.02.2020
0
20811

Премиерното заглавие „Цар Теодор Светослав от рода Тертер (1301-1322)“ застава на челна позиция в класацията за най-продавани книги на „Милениум“ втора седмица поред. Интригуващият и задълбочен том от историка Веселин Игнатов запознава читателите  с много неизвестни факти за един от най-великите средновековни български владетели.

На второ място се нарежда „Пепел ми на езика“, най-новата стихосбирка на Недялко Йорданов.  Изящното томче е третата фейсбук стихосбирка на поета след хитовите „67 сутрини“ и „Сребърна любов“.

В Топ 5 следва първият том на монументалния исторически труд на лорд Алън Бълок „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“, който е безценно четиво за  любителите на документалистиката с академична стойност.

На четвърто и пето място в класацията са „Чудото Дядо Влайчо“, в което освен интересната биография на мъдреца, са включени и неговите пророчества, и наръчникът за полезно и евтино хранене „Какво да сготвим за тънка талия и тънък джоб“.

1. „Цар Теодор Светослав от рода Тертер (1301-1322)“, Веселин Игнатов.  Историческо изследване, посветено на цар Светослав Тертер – крупна, но малко позната фигура от българското Средновековие. По време на управлението си той постига невъзможното в усложнена политическа обстановка - съумява да прекрати боричканията сред аристокрацията, да неутрализира монголотатарската опасност, да преодолее византийското вмешателство и да укрепи държавата, като най-вече осигурява 15-годишен мир, увенчан с мощен стопански и културен възход. В книгата са представени малко известни исторически факти от живота на държавника, подредени хронологично – произход на личността му, ранните години от живота му, период на управление.

 2. „Пепел ми на езика“, Недялко Йорданов. Изящният том събира 59 най-нови стихотворения от любимия поет, писани през 2019 г. и настоящата 2020-а. Стиховете, облечени в прелестни рими, ще ви открехнат вратата към богатия свят на твореца и мислите му за живота и смъртта, за младостта и старостта, за вдъхновението, за любовта и омразата, за обичта и близостта, за миналото и настоящето.

3. „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи, том 1“, Алън Бълок. Мащабно изследване, което прави паралел между биографиите на две от най-значимите исторически фигури на 20. век. Авторът прави обзор на житейските пътища на двамата диктатори, на възхода им към абсолютната власт и по-нататъшните им действия, развитието на идеите им и отражението им върху събитията в световен мащаб. Едновременно с това търси генезиса на тиранията и принципите на силовата политика.

4. „Чудото Дядо Влайчо. Съдба, рецепти и пророчества“, Яна Борисова. Ванга винаги е сочена за най-силния български феномен. Оказва се обаче, че историята помни човек, който я е надминавал – Дядо Влайчо от с. Коньово, Новозагорско. Този сборник е посветен на трудната съдба на народния мъдрец, прекарал повече от 5 години в трудови лагери. Книгата представя неговите пророчества и видения, философията му за доброто, злото, мрака, светлината, Бог, човешката природа. Включени са и ефикасните му билкови рецепти, които церят със силата на природните богатства.

5. „Какво да сготвим за тънка талия и тънък джоб“, Галина Иванова. Полезен наръчник, който разкрива как с малко средства можете да си осигурите пълноценно и здравословно, но същевременно и диетично меню, с което да поддържате добрата си форма. В него са предложени готови менюта, практични съвети за разумно пазаруване, информация за най-важните хранителни групи, от които се нуждае тялото, както и хитрини за максимално  оползотворяване наличните хранителни запаси.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 32971
архив

Синът на доктор Иванов си мислеше, че баща му работи едновременно в шоколадова фабрика и в завод за алкохол.

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1700
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Правителството с важни решения за актуализацията на бюджета
x
ВНИМАНИЕ: Недоспиването увеличава риска от психични проблеми за децата
x