Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (25-31 юли)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (25-31 юли)

17505
на 31.07.2020
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (25-31 юли)
Автор:   ПИК

Премиерното четиво „Дънов, Учителя. Рецепти, наставления, предсказания“ оглави класацията за най-продавани книги на „Милениум“ през изминалата седмица.

препоръчано

След него се нарежда спиращият дъха трилър „Дяволският кръг“ от Нийл Олсън, подходящ за любителите на заплетените сюжети и мистерии.

Трета позиция в списъка заема патриотичният том „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“ от утвърдения автор Иван Първанов – истинско изкушение за любителите на българската история.

В Топ 5 са и деветнайстата книга от поредицата „Философия за всеки“ - „Макиавели отвъд лицемерието“, и безценният сборник „Домашен молитвеник“.

 

1. „Дънов, Учителя. Рецепти, наставления, предсказания”, София Петрова. Петър Дънов, известен за последователите си като Учителя или Беинса Дуно, е ярка духовна фигура и един от прочутите български мъдреци. Книгата представя подробна информация за житейския път, философията и идеологията на Дънов, най-полезните упражнения, рецепти и съвети за справянето с различни болести и състояния. Включени са и избрани молитви от Учителя, както и всичките му предсказания за новото време.

2. „Дяволският кръг“, Нийл Олсън. Когато Уил Конър се връща в родния си град, за да се грижи за пострадалата си майка, той открива, че кошмарите от миналото не са единственото, което го преследва. Като дете е станал неволен свидетел как един от членовете на местния спиритически кръг издъхва в адски мъки и цял живот се терзае от въпроси за злощастната нощ. След години той трябва да се изправи срещу недружелюбието на местните, които вярват, че Уил всъщност е обладан от зла сила, отговорна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер. Демон отмъстител или някоя по-висша сила стои в основата им? Ще успее ли Уил да намери рационално обяснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на древното проклятие, което тегне над всички жители на Кейп Ан?

3. „Хайдути. Български войводи до края на XIX век“, Иван Първанов. Внушителният том събира  както популярни, така и по-малко известни факти за над 220 български войводи, действали в периода от падането на българските земи под османското владичество до края на 19. век. Енциклопедията представя истинските истории на всички класически „вехти“ войводи, нови патриоти и революционери, както и няколко десетки забележителни жени – байрактарки и нишанджийки, които „под прикритието“ на мъжките дрехи и отрязаните си коси повеждат собствени чети за освобожаване от робството. Съдбите на тези смели българи и българки са белязани от престъпления, мъст, предателства и интриги, вражди и приятелства, пътешествия и приключения, авантюри, обири и екзекуции, но най-вече с героизъм и безсмъртие.

4. „Макиавели отвъд лицемерието“, София Петрова. Деветнайстата книга от поредицата „Философия за всеки“ е посветена на Николо Макиавели – един от най-дискутираните философи вече повече от пет века. В изданието ще намерите подробни биографични бележки за личността на Макиавели, представяне на основните произведения и идеи на философа, речник на най-често използваните от него понятия, с които да проникнете по-дълбоко в схващанията му за властта и политиката. Включени са и традиционните за поредицата интригуващи цитати.

5. „Домашен молитвеник“. Тази безценна книга съдържа всички най-важни православни молитви от „Отче наш” и „Символ верую” до Киприяновата молитва и Молитва срещу пристрастяване. Добавени са и подробни указания как и кога да се молим и какви ритуали да съпътстват обръщенията ни към Бога и светците. Молитвеникът е благословен от Българската православна църква.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това