Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (26 декември-1 януари)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (26 декември-1 януари)

18343
на 01.01.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (26 декември-1 януари)
Автор:   ПИК

Изящният премиерен том „Събрано“ от Атанас Далчев оглавява класацията за най-продаваните заглавия на издателство „Милениум“ за последните дни на 2020-а година.

препоръчано

На второ място в листата е интригуващото четиво за киномани и ценители „Великите филми, които никога няма да гледате“ от Саймън Бронд.

След него в Топ 5 се нарежда двайсет и първият том от популярната поредица „Философия за всеки“, посветен на „Хегел и духът на времето“.

Четвърта и пета позиция заемат съответно юбилейното издание „Събрано“ от Валери Петров и най-новото заглавие от серията „История на войните“ - „Денят на варварите: 9 август 378 г.“ от Алесандро Барберо.

1. „Събрано“, Атанас Далчев. Автентична и изчерпателна селекция на изящните творби, излезли изпод перото на Атанас Далчев. Изящният том включва цялата му поезия, както и всички мисли и впечатления, наричани от него „фрагменти“, избрани статии и критични текстове, посветени на едни от най-ярките имена в българската и световната литература. Заедно с тях са представени и текстове за самия Далчев, които предлагат проникновен поглед над дълбокия свят на автора.

2. „Великите филми, които никога няма да гледате“, Саймън Бронд. Това луксозно издание, изпълнено с цветни снимки и илюстрации, разплита в детайли споровете, скандалите и съдбоносните събития, които обричат на забрава някои от най-великите филми, които така и не са създадени. С тази книга ще надникнете зад режисьорския обектив и ще разберете кои са незавършените филми на Орсън Уелс, Федерико Фелини, Стивън Спилбърг, Тери Гилиъм, Емир Кустурица, Франсис Форд Копола, Алфред Хичкок, Стенли Кубрик, Стивън Спилбърг, Серджо Леоне, Дейвид Линч, братята Коен, Федерико Фелини, Ридли Скот, Тим Бъртън и много други. Ще прочетете всичко за лентите – от това какво вдъхновява големите кинаджии да ги създадат, до причините да се окажат в ничията земя на „ада на развитието“, както и оценка какви са шансовете им някога да бъдат завършени и пуснати по екраните.

3. „Хегел и духът на времето“, Любомир Гутев. Двайсет и първа книга от поредицата „Философия за всеки“. Георг Вилхелм Фридрих Хегел (1770-1831 г.) е монументална фигура за философската наука като достижения и като принос за развитието на поколения мислители след това. Той е сред бащите на класическия немски идеализъм, а диалектическият метод на философията му има характера на революция в теоретичното мислене. В изданието ще намерите подробности за житейския път на Хегел, обзор на философските му идеи, както и интригуващи цитати от произведенията му.

4. „Събрано”, Валери Петров. Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия поет. В изящния том са включени най-емблематичните и запомнящи се стихове на Валери Петров, незабравимите му поеми като „Тавански спомен”, пиеси като „Честна мускетарска”, рядко издавани стихотворения, писани през младежките му години, песни, съчинявани за  театрални и филмови произведения.

5. „Денят на варварите: 9 август 378 г.“, Алесандро Барберо. Дванайста книга от поредицата „История на войните“. В нея се разказва за събития, които бележат прехода между две епохи – от Античност към Средновековие. През IVвек Римската империя вече е разделена на Източна и Западна, тъй като не може да управлява и защитава ефективно необятните си територии. Tя се задъхва под усиления варварски натиск и търси ефективен начин да се справи със заплахата. По дунавската граница през 376 г. са разположени огромни маси от готско население и източният император Валент решава да ги интегрира в римския свят. Пребиваването на варварите в империята обаче в крайна сметка води до драматичен сблъсък с дългосрочни последици за бъдещето на европейската цивилизация.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това