Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 март - 2 април)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 март - 2 април)

5358
на 02.04.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 март - 2 април)
Автор:   ПИК

Най-новата стихосбирка на Недялко Йорданов „Часът на истината наближава“ е най-продаваната книга на „Милениум“ за изминалата седмица. Изящният том събира 75 лирични шедьовъра, писани от миналата година насам.

препоръчано

На второ място в класацията е „Мракът в сърцето ми“ от Ашли Одрейн. Романът е смразяващ психологически трилър, който показва тъмната страна на човешката психика и майчинството.

След нея в списъка е полезният наръчник „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“ от Астра Луна, който ще ви покаже как да постигнете синхрон с Вселената.

В Топ 5 са още вкусното издание „Бай Данчо: Всички мои рецепти“, в което са включени напътствия за приготовлението на над 300 изпитани ястия от личния готвач на Тодор Живков, и интригуващият труд „Личният живот на Мария Терезия“ от Ростислав Ботев – първото родно изследване, посветено на тази велика персона, оставила своята следа в световната история.

1. „Часът на истината наближава“, Недялко Йорданов. Изящната стихосбирка представя 75 най-нови лирични шедьовъра, излезли изпод перото на обичания поет. В нея са събрани всички строфи на поета, публикувани във фейсбук и радващи се на огромен интерес от читателската аудитория през последната година. Книгата е не само хронология на разтърсващата 2020 г., минала под знака на пандемия, паника, протести, масова истерия... Тя е и откровен разговор с публиката как да съхраним човешкото в себе си, как да оцелеем и пребъдем под мотото, че любовта побеждава всичко. Часът на истината скоро ще настъпи и ние сме на прага на по-добри времена, убеден е Недялко Йорданов, чието творчество е пропито с оптимизъм, загриженост за ближния и съдбата на род и отечество.

2. „Мракът в сърцето ми“, Ашли Одрейн. Книга за опустошителните последици на миналото и това как не познаваме истински дори най-близките си хора. Романът е спиращо дъха четиво за най-дълбоките женски страхове, за тъмната страна на майчинството, за съмненията и фиксациите, на които никой не подозира, че е способен. Напрегнат психологически трилър, който поставя на изпитание всичко, което знаем за семейството, и повдига въпроса можем ли и доколко трябва да вярваме на инстинктите си.

3. „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“, Астра Луна. Любопитно четиво, което ще ви разкаже малко повече за произхода на естествения ни спътник, ще ви запознае с митовете и конспиративните теории, които витаят около него. От книгата ще научите още как движението на месечината по небосвода се отразява на поведението на хората; дали и по какъв начин характерът ви се определя от стадия, в който е била Луната в деня на раждането ви; можете ли да опознаете себе си спрямо позицията на небесното тяло в личния ви хороскоп; отразява ли се фазата, в която се намира спътникът ни на пророческите сънища и кога ни се явяват те; кои са магическите ритуали, които ще ви помогнат да сбъднете своите желания; кои са подходящите дни за започване на нова работа, за разкрасителни процедури и за медицински интервенции от лунния месец; както и безценни съвети за лунни диети за ефективно и трайно отслабване без мъчително гладуване или изтощаващи физически упражнения.

4. „Бай Данчо: Всички мои рецепти“, Йордан Стоичков. Книгата събира цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков, известен като главния готвач на Тодор Живков. В нея ще намерите повече от 300 от най-изисканите авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии на съвременната кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели – Салати, Супи и чорби, Предястия, Постни ястия, Ястия с: Риба, Птиче, Агнешко, със Свинско, Телешко месо, Кайма и Дивеч, Баници, Качамаци и каши, Сосове и маринати и Десерти.

5. „Личният живот на Мария Терезия“, Ростислав Ботев. Eрцхерцогиня на Австрия, кралица на Унгария и Чехия и императрица на Свещената Римска империя, Мария Терезия е сред най-забележителните фигури в историята на модерна Европа. Тя е единствената жена, която заема престола на древния род на Хабсбургите, но е сред най-успешните му представители. Изпълнена с исторически акуратни сведения за действията на тази необичайна владетелка и с пикантни подробности от интимния ѝ свят, книгата е първото изследване на български език, което се занимава подробно и в детайли с тази интригуваща персона, оставила своя отпечатък в историята на Европа и света.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.
  

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това