Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 февруари – 5 март)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 февруари – 5 март)

2776
на 05.03.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 февруари – 5 март)
Автор:   ПИК

„Бай Данчо: Всички мои рецепти“ оглавява списъка с най-подаваните заглавия на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. Кулинарният шедьовър представя повече от 300 изпитани ястия от Йордан Стоичков, известен като личния готвач на Тодор Живков.

препоръчано

Втора в класацията е интригуващото биографично четиво „Личният живот на Мария Терезия“ от Ростислав Ботев. Томът е първото родно изследване, посветено изцяло на личността на императрицата, чието управление оставя траен отпечатък в историята на Европа.

След нея е психологическият трилър „Мракът в сърцето ми“. Романът е завладяваща история за тъмната страна на майчинството и засяга наболели социални въпроси като тези за ролята на жената и мъжа в семейството, за разпада на браковете и човешките отношения.

В Топ 5 се завръщат кино библията „Великите филми, които никога няма да гледате“ от Саймън Бронд, в която се разказва за недовършените шедьоври на някои от най-големите продуценти и режисьори, и тринайсетият том от поредицата „История на войните“ от Крум Златков, от който ще научите всичко за „Виетнамската война“.

 

1. „Бай Данчо: Всички мои рецепти“, Йордан Стоичков. Книгата събира цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков, известен като главния готвач на Тодор Живков. В нея ще намерите повече от 300 от най-изисканите авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии на съвременната кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели – Салати, Супи и чорби, Предястия, Постни ястия, Ястия с: Риба, Птиче, Агнешко, със Свинско, Телешко месо, Кайма и Дивеч, Баници, качамаци и каши, Сосове и маринати и Десерти.

2. „Личният живот на Мария Терезия“, Ростислав Ботев. Eрцхерцогиня на Австрия, кралица на Унгария и Чехия и императрица на Свещената Римска империя, Мария Терезия е сред най-забележителните фигури в историята на модерна Европа. Тя е единствената жена, която заема престола на древния род на Хабсбургите, но е сред най-успешните му представители. Изпълнена с исторически акуратни сведения за действията на тази необичайна владетелка и с пикантни подробности от интимния ѝ свят, книгата е първото изследване на български език, което се занимава подробно и в детайли с тази интригуваща персона, оставила своя отпечатък в историята на Европа и света.

3. „Мракът в сърцето ми“, Ашли Одрейн. Книга за опустошителните последици на миналото и това как не познаваме истински дори най-близките си хора. Романът е спиращо дъха четиво за най-дълбоките женски страхове, за тъмната страна на майчинството, за съмненията и фиксациите, на които никой не подозира, че е способен. Напрегнат психологически трилър, който поставя на изпитание всичко, което знаем за семейството, и повдига въпроса можем ли и доколко трябва да вярваме на инстинктите си.

4. „Великите филми, които никога няма да гледате“, Саймън Бронд. Това луксозно издание, изпълнено с цветни снимки и илюстрации, разплита в детайли споровете, скандалите и съдбоносните събития, които обричат на забрава някои от най-великите филми, които така и не са създадени. С тази книга ще надникнете зад режисьорския обектив и ще разберете кои са незавършените филми на Орсън Уелс, Федерико Фелини, Стивън Спилбърг, Тери Гилиъм, Емир Кустурица, Франсис Форд Копола, Алфред Хичкок...

 5. „Виетнамската война“, Крум Златков. Книга 13 от поредица „История на войните“. Виетнамската война е най-мащабният въоръжен в конфликт в епохата на Студената война. Тя е олицетворение на новите външнополитически реалности, с които се характеризира блоковото противопоставяне след Втората световна война. САЩ опитват да развържат в своя полза възела от противоречия в Югоизточна Азия, но се натъкват на неочаквано по размерите си противопоставяне. Настоящото издание разполага с богат снимков материал и разглежда виетнамския конфликт в цялата му сложност.

 

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това