Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (29 май-4 юни)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (29 май-4 юни)

2969
на 04.06.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (29 май-4 юни)
Автор:   ПИК

Литературният шедьовър „Великите книги, които никога няма да прочетете“ от Бърнард Ричардс оглавява списъка с най-продаваните заглавия на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. Луксозният том ще ви разкрие 60 незавършени творби на великите майстори на словото, интригуваща информация за тях и богат илюстративен материал за всеки автор и произведението му.

препоръчано

В класацията следва интригуващото четиво „Личният живот на Сюлейман Великолепни“ от Ростислав Ботев – третата книга от поредицата, разкриваща сензационни подробности от живота на големите владетели в историята.

На трето място е смразяващият трилър „Убийствен ум“ от Майк Оумър, спечелил вниманието на световната публика и критика със запленяващия си стил и неочаквани обрати.

В Топ 5 са още сборникът „Урок за мъже“ от шоумена Иво Танев и полезното томче „Жлезите боледуват“ от съставителката Галина Иванова.

1. „Великите книги, които никога няма да прочетете“, Бърнард Ричардс. Луксозно цветно издание - истински подарък за библиофилите и за всички ценители на литературата. Защо първият роман на Томас Харди си остава непубликуван? Какво се случва с ръкописа на дългоочаквания magnum opus на Труман Капоти? Защо Хайнрих Бьол изоставя „Изгубеният рай“ и как го преработва в други творби? Много от литературните загадки най-сетне намират отговор в този единствен по рода си пътеводител към света на изгубените, непубликувани или незавършени творби на знаменитите световни писатели. Представени са близо шестдесет произведения на световноизвестни автори, а  всяка творба е илюстрирана с ефектна корица, архивни снимки, страници от ръкописи, копия на първи издания и други артефакти.

2. „Личният живот на Сюлейман Великолепни“, Ростислав Ботев. Сюлейман I, наричан още от европейците Великолепни, а от собствените си поданици – Законодателя, оглавява най-могъщата държава по онова време – османската империя, в периода на най-големия ѝ разцвет. Той умело балансира между традициите на азиатския деспотизъм и ренесансовите нужди на епохата. В личния си живот султанът е раздвоен между установените норми на исляма и изискванията на модерното време. Сюлейман смело нарушава традициите като се жени за своя бивша робиня и ѝ дава необичайно голяма власт, пренебрегвайки статута на имперския харем. Освободен от нуждата да убие братята си (според „закона на Фатих“), след като се възкачва на трона, той е изправен пред друга жестока житейска драма – необходимостта лично да умъртви някои от синовете си, за да избегне гражданска война и да подсигури мира в страната.

3. „Убийствен ум“, Майк Оумър. Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а полицията в Чикаго трябва да открие кой е убил три млади жени, балсамирал ги е и ги е оставил на различни места в града в съвсем естествени делнични пози. Тя и колегата ѝ Тейтъм Грей тръгват по стъпките на килъра, но с различни методи: той предпочита действието и не спазва правилата, а Зоуи – като същински ловец – методично следва уликите, за да разгадае убиеца. Ала когато получава три загадъчни пакета, които изкарват наяве най-тъмните спомени от детството ѝ, ловецът се превръща в плячка, а преследваният – в преследвач... Кой ще надделее в тази смъртоносна игра на ум и предизвикателства?

4. „Урок за мъже“, Иво Танев. Увлекателно четиво, в което Иво Танев описва 39 интригуващи случки и срещи с други известни български личности, които познаваме от сцената и екрана. Шоуменът дава и полезни изпитани съвети за по-хармоничен и спокоен начин на живот. А накрая ще прочетете неговите авторски кулинарни рецепти, с които Танев впечатлява гостите си и дори печели седмичния приз в тв предаването „Черешката на тортата“. Написани майсторски, всяка от главите в книгата съдържа не само спомените на автора, но и безценни поуки и изводи, поднесени с чувство за хумор и изпълнени със смисъл.

5. „Жлезите боледуват. Билки и диети при хронично затлъстяване и диабет“, Галина Иванова. Книгата разкрива всичко за ендокринните болести и начините за превенция и лечение на достъпен език. В нея са събрани безценни сведения за първите признаци за неправилното функциониране на жлезите, посочено е кои изследвания са подходящи за получаване на адекватна и навременна диагноза, включени са съвети за хранителни режими. Наръчникът съдържа още информация за диабета, причините за появата му, различните видове инсулинова резистентност и последиците върху организма. За улеснение на читателя в томчето са представени таблици, съдържащи информация за гликемичния и инсулиновия индекс на най-често консумираните храни, рецепти за отвари и настойки от билки, които помагат за контролирането на нивата на кръвната захар, както и златни съвети за фитотерапия и упражнения за поддържане на физическия тонус.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 173
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това