Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (5-11 юни)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (5-11 юни)

4213
на 11.06.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (5-11 юни)
Автор:   ПИК

Смразяващият трилър „Убийствен ум“ от майстора в жанра Майк Оумър е най-продаваната книга на издателство „Милениум“ за изминалата седмица.

препоръчано

След него в класацията се нарежда третата книга от поредицата, разкриваща интимния свят на известните владетели – „Личният живот на Сюлейман Великолепни“, написана от Ростислав Ботев.

Трета и четвърта позиция са за луксозните илюстровани издания „Великите книги, които никога няма да прочетете“ от проф. Бърнард Ричардс и „Великите филми, които никога няма да гледате“ от Саймън Бронд.

В Топ 5 се завръща и вкусният шедьовър „Голям кулинарен речник“ от Александър Дюма, който е известен не само с литературното си творчество, но и като баща на френската кухня.

1. „Убийствен ум“, Майк Оумър. Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а полицията в Чикаго трябва да открие кой е убил три млади жени, балсамирал ги е и ги е оставил на различни места в града в съвсем естествени делнични пози. Тя и колегата ѝ Тейтъм Грей тръгват по стъпките на килъра, но с различни методи: той предпочита действието и не спазва правилата, а Зоуи – като същински ловец – методично следва уликите, за да разгадае убиеца. Ала когато получава три загадъчни пакета, които изкарват наяве най-тъмните спомени от детството ѝ, ловецът се превръща в плячка, а преследваният – в преследвач... Кой ще надделее в тази смъртоносна игра на ум и предизвикателства?

2. „Личният живот на Сюлейман Великолепни“, Ростислав Ботев. Сюлейман I, наричан още от европейците Великолепни, а от собствените си поданици – Законодателя, оглавява най-могъщата държава по онова време – османската империя, в периода на най-големия ѝ разцвет. Той умело балансира между традициите на азиатския деспотизъм и ренесансовите нужди на епохата. В личния си живот султанът е раздвоен между установените норми на исляма и изискванията на модерното време. Сюлейман смело нарушава традициите като се жени за своя бивша робиня и ѝ дава необичайно голяма власт, пренебрегвайки статута на имперския харем. Освободен от нуждата да убие братята си (според „закона на Фатих“), след като се възкачва на трона, той е изправен пред друга жестока житейска драма – необходимостта лично да умъртви някои от синовете си, за да избегне гражданска война и да подсигури мира в страната.

3. „Великите книги, които никога няма да прочетете“, Бърнард Ричардс. Луксозно цветно издание - истински подарък за библиофилите и за всички ценители на литературата. Защо първият роман на Томас Харди си остава непубликуван? Какво се случва с ръкописа на дългоочаквания magnum opus на Труман Капоти? Защо Хайнрих Бьол изоставя „Изгубеният рай“ и как го преработва в други творби? Много от литературните загадки най-сетне намират отговор в този единствен по рода си пътеводител към света на изгубените, непубликувани или незавършени творби на знаменитите световни писатели. Представени са близо шестдесет произведения на световноизвестни автори, а  всяка творба е илюстрирана с ефектна корица, архивни снимки, страници от ръкописи, копия на първи издания и други артефакти.

4. „Великите филми, които никога няма да гледате“, Саймън Бронд. Това колекционерско издание, изпълнено с цветни снимки и илюстрации, разплита в детайли споровете, скандалите и съдбоносните събития, които обричат на забрава някои от най-великите филми, които така и не са създадени. С тази книга ще надникнете зад режисьорския обектив и ще разберете кои са незавършените филми на Орсън Уелс, Федерико Фелини, Стивън Спилбърг, Тери Гилиъм, Емир Кустурица, Франсис Форд Копола, Алфред Хичкок...

5. „Голям кулинарен речник“, Александър Дюма. Дюма не е само „Тримата мускетари“ и „Граф Монте Кристо“. Той е бащата на легендарната френска кухня. Готварската библия „Голям кулинарен речник“ е венецът в живота на автора. Обемистият труд е плод на няколко десетилетия събирачество, както и на безброй трапези с изобилие от кулинарни изкушения и куриозни случки с най-известните личности на XIX век. Много герои от романите на Дюма са кръстени на знайни и незнайни майстори на черпака, с което  писателят е искал да им се отблагодари за гастрономичните пиршества, на които е присъствал като съучастник и главен консуматор. Между книгите и пътешествията си той събира и съставя несравними рецепти за крале и плебеи, за мускетари и техните слуги. Вкусният шедьовър е наръчник на всички знаменити шеф-готвачи от новото време.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! ГЕРБ плавно вдига, Слави рязко сваля - вижте анализа на новото проучване на Барометър (НА ЖИВО/ТАБЛИЦИ) САМО В ПИК TV! ГЕРБ плавно вдига, Слави рязко сваля - вижте анализа на новото проучване на "Барометър" (НА ЖИВО/ТАБЛИЦИ)
ново
Днес: 174
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това