Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (9-15 януари)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (9-15 януари)

6691
на 15.01.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (9-15 януари)
Автор:   ПИК

Премиерната книга „Виетнамската война“ от автора Крум Златков е най-продаваното заглавие на „Милениум“ за изминалата седмица. Интригуващото четиво е тринайсти том от поредицата „История на войните“ и разказва в подробности за най-мащабния въоръжен конфликт в епохата на Студената война.

препоръчано

Второ място в класацията заема изящното издание „Събрано“, което представя подробна селекция от поетичните и философски произведения на Атанас Далчев.

След него се нарежда лиричният том „Пепел ми на езика“, който включва 59  стихотворения от Недялко Йорданов, писани през 2019 и 2020-а година.

В Топ 5 са и луксозната алтернативна история на киното - „Великите филми, които никога няма да гледате“ от Саймън Бронд, както и смразяващият трилър „Лятото на ангелите“ от майсторката в жанра Дот Хъчисън.

1. „Виетнамската война“, Крум Златков. Книга 13 от поредица „История на войните“. Виетнамската война е най-мащабният въоръжен в конфликт в епохата на Студената война. Тя е олицетворение на новите външнополитически реалности, с които се характеризира блоковото противопоставяне след Втората световна война. САЩ опитват да развържат в своя полза възела от противоречия в Югоизточна Азия, но се натъкват на неочаквано по размерите си противопоставяне. Настоящото издание разполага с богат снимков материал и разглежда виетнамския конфликт в цялата му сложност.

2. „Събрано“, Атанас Далчев. Автентична и изчерпателна селекция на изящните творби, излезли изпод перото на Атанас Далчев. Изящният том включва цялата му поезия, както и всички мисли и впечатления, наричани от него „фрагменти“, избрани статии и критични текстове, посветени на едни от най-ярките имена в българската и световната литература. Заедно с тях са представени и текстове за самия Далчев, които предлагат проникновен поглед към дълбокия свят на автора.

3. „Пепел ми на езика“, Недялко Йорданов. Изящният том събира 59 стихотворения от любимия поет, писани през 2019-а и 2020-а. Стиховете, облечени в прелестни рими, ще ви открехнат вратата към богатия свят на твореца и мислите му за живота и смъртта, за младостта и старостта, за вдъхновението, за любовта и омразата, за обичта и близостта, за миналото и настоящето.

4. „Великите филми, които никога няма да гледате“, Саймън Бронд. Това луксозно издание, изпълнено с цветни снимки и илюстрации, разплита в детайли споровете, скандалите и съдбоносните събития, които обричат на забрава някои от най-великите филми, които така и не са създадени. С тази книга ще надникнете зад режисьорския обектив и ще разберете кои са незавършените филми на Орсън Уелс, Федерико Фелини, Стивън Спилбърг, Тери Гилиъм, Емир Кустурица, Франсис Форд Копола, Алфред Хичкок...

5. „Лятото на ангелите“, Дот Хъчисън – завладяващ, пристрастяващ и тъмен трилър, в който любителите на жанра могат да открият насилие, изкупление, убийства и мистерии. Авторката е доказан майстор в жанра, уловила перфектния баланс между мрака на ужаса и светлината на надеждата.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това