Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум” (18-24 юли)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум” (18-24 юли)

18957
на 24.07.2020
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум” (18-24 юли)
Автор:   ПИК

Страховитият трилър „Дяволският кръг“ от Нийл Олсън оглавява класацията за най-продавани книги на издателство „Милениум“ през изминалата седмица.

препоръчано

Втора позиция в списъка заема деветнайстият том от популярната поредица „Философия за всеки“ - „Макиавели отвъд лицемерието“.

В Топ 5 следва „Домашен молитвеник“ – безценна книга, задължителна за всеки християнски дом.

На четвърто и пето място са вечната класика „Пентамерон, или приказка на приказките” от бащата в жанра Джамбатиста Базиле и втори том от монументалното изследване „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи”, дело на лорд Алън Бълок.

1. „Дяволският кръг“, Нийл Олсън. Когато Уил Конър се връща в родния си град, за да се грижи за пострадалата си майка, той открива, че кошмарите от миналото не са единственото, което го преследва. Като дете е станал неволен свидетел как един от членовете на местния спиритически кръг издъхва в адски мъки и цял живот се терзае от въпроси за злощастната нощ. След години той трябва да се изправи срещу недружелюбието на местните, които вярват, че Уил всъщност е обладан от зла сила, отговорна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер. Демон отмъстител или някоя по-висша сила стои в основата им? Ще успее ли Уил да намери рационално обяснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на древното проклятие, което тегне над всички жители на Кейп Ан?

2. „Макиавели отвъд лицемерието“, София Петрова. Деветнайстата книга от поредицата „Философия за всеки“ е посветена на Николо Макиавели – един от най-дискутираните философи вече повече от пет века. В изданието ще намерите подробни биографични бележки за личността на Макиавели, представяне на основните произведения и идеи на философа, речник на най-често използваните от него понятия, с които да проникнете по-дълбоко в схващанията му за властта и политиката. Включени са и традиционните за поредицата интригуващи цитати.

3. „Домашен молитвеник“. Тази безценна книга съдържа всички най-важни православни молитви от „Отче наш” и „Символ верую” до Киприяновата молитва и Молитва срещу пристрастяване. Добавени са и подробни указания как и кога да се молим и какви ритуали да съпътстват обръщенията ни към Бога и светците. Молитвеникът е благословен от Българската православна църква.

4. „Пентамерон, или приказка на приказките“, Джамбатиста Базиле. „Снежанка“, „Пепеляшка“, „Хензел и Гретел“, „Спящата красавица“, „Котаракът в чизми“, „Кралят елен“ са приказки, които слушаме от деца. Но малцина знаят, че сюжетите им не принадлежат на Братя Грим или Шарл Перо, а водят началото си от сборника „Приказка на приказките“. Историите в тази книга са повлияли на всички по-късни разказвачи и сладкодумци и са навлезли трайно в европейската култура.

5.„Хитлер и Сталин. Успоредни животописи, том 2”, Алън Бълок. В монументалния труд лорд Бълок анализира и изследва Втората световна война и последиците от нея през призмата на Хитлер и Сталин, които хвърлят Европа в унищожителна битка за власт и надмощие. Гледните точки, плановете и действията на двамата диктатори са подложени на подробно сравнение, като така четивото представя много по-цялостен и завършен облик на жестоката война от този, който е публикуван в учебниците.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 314
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това