Тормоз в столично училище: Родители твърдят, че децата им са били бити

Образование

Тормоз в столично училище: Родители твърдят, че децата им са били бити

19413
преди 5 часа
Тормоз в столично училище: Родители твърдят, че децата им са били бити
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Родители на ученици обмислят да ги спрат от училище заради по думите им системен физически и психически тормоз от страна на дете в класа. Те твърдят, че учебният процес е силно затруднен. Недоволните разказаха за множество случаи на бити деца.

препоръчано

„Всичко започна през декември 2022 г., когато в 6-о училище дойде дете със СОП. След няколко месеца класният ръководител напусна, защото просто не издържа”, поясни в ефира на NOVA единият от родителите.

„С моето дете бяхме в „Пирогов”, защото въпросното момче го е ритнал в корема. Извадили сме експертизи, приложили сме документи пред ръководството, но засега институциите не могат да вземат адекватни мерки”, каза баща на ученик в конкретното учебно заведение.

„Агресия проявява дори към учители. Преди време захапа ръката на единия зам.-директор, направо му откъсна месо и той напусна”, сподели друг родител.
Екип на NOVA потърси ръководството за коментар. Директорът Адриян Николов отказа да застане пред камера, но заяви, че се работи усилено по казуса.

Миналата година е била сформирана група, на която са взели участие представители на близо 10 институции. Обсъждат се варианти за индивидуална форма на обучение. За да се случи това обаче, родителите на детето трябва да съгласие за нея. Майката на момчето не отговори на обажданията на екипа ни.

От МОН заявиха, че първата стъпка е сформиране на група с експерти, които да оценят ситуацията, а след това с ученика трябва да работят психолози и педагогически съветници.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК