ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти за блатовете:
500 г кайма, 2 филийки сух хляб, предварително накиснати в малко прясно мляко, 1 червена чушка, 2 стръка зелен лук, черен пипер, сминдух на вкус, зехтин. Продукти за „крема”: 4-5 картофа, 1-2 с.л. краве масло, сол на вкус, щипка куркума. Продукти за плънката: 3-4 кисели краставички, няколко стерилизирани гъби, 2 кисели морковчета, 3 твърдо сварени яйца, 100 г настърган кашкавал.
Начин на приготвяне:
Замесваме каймата с филийките хляб и нарязаните чушка и зелен лук. Овкусяваме с подправките. Разделяме на 2 части, които оформяме като блатове. Слагаме в намазана с мазнина тавичка, поливаме със зехтин и печем до готовност. Докато се пекат блатовете, приготвяме "крема". Сваряваме обелените картофи. Пасираме на пюре. Добавяме 1-2 с.л. краве масло, сол на вкус и щипка куркума. Разделяме пюрето на 2 части.
Единият от изпечените блатове покриваме с едната част от пюрето. Подреждаме нарязаните краставички, моркови и гъби. Слагаме отгоре втория блат от кайма и върху него останалото картофено пюре.
Яйцата режем на кръгчета и подреждаме върху тортата. Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до готовност.