Торта с блатове от кайма

Читателски рецепти

Торта с блатове от кайма

14010
на 01.10.2013
Торта с блатове от кайма
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти за блатовете:

препоръчано

500 г кайма, 2 филийки сух хляб, предварително накиснати в малко прясно мляко, 1 червена чушка, 2 стръка зелен лук, черен пипер, сминдух на вкус, зехтин. Продукти за „крема”: 4-5 картофа, 1-2 с.л. краве масло, сол на вкус, щипка куркума. Продукти за плънката: 3-4 кисели краставички, няколко стерилизирани гъби, 2 кисели морковчета, 3 твърдо сварени яйца, 100 г настърган кашкавал.

Начин на приготвяне:

Замесваме каймата с филийките хляб и нарязаните чушка и зелен лук. Овкусяваме с подправките. Разделяме на 2 части, които оформяме като блатове. Слагаме в намазана с мазнина тавичка, поливаме със зехтин и печем до готовност. Докато се пекат блатовете, приготвяме "крема". Сваряваме обелените картофи. Пасираме на пюре. Добавяме 1-2 с.л. краве масло, сол на вкус и щипка куркума. Разделяме пюрето на 2 части.

Единият от изпечените блатове покриваме с едната част от пюрето. Подреждаме нарязаните краставички, моркови и гъби. Слагаме отгоре втория блат от кайма и върху него останалото картофено пюре.

Яйцата режем на кръгчета и подреждаме върху тортата. Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до готовност.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се за преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се за преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК