ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Таня Стоилова, София
Необходими продукти:
За блатовете:
8 яйца
18 супени лъжици брашно
18 супени лъжици захар
3 супени лъжици какао
2 ванилии
хартия за печене
За крема:
1 крем „Оле” на „Доктор Йоткер”
650 мл студено прясно мляко
1 крем-шоколад на „Доктор Йоткер”
За украса:
1 л сметана
Начин на приготвяне:
4 яйца, 1 ванилия, 9 с.л. брашно, 9 с.л. захар се разбъркват и се изсипват върху хартия в тава за печене. След изпичането се разрязват с конец или остър нож. Останалите продукти + какаото се разбъркват и изпичат по същия начин за получаване на кафяв блат. Температурата на печене е 180 градуса. След като блатовете бъдат изпечени и разрязани, ги сиропираме със захарен сироп или вода от светъл компот. Разбъркваме крем “Оле” според указанията на опаковката с 400 мл мляко и намазваме първото парче тъмен блат. След него поставяме светъл блат, който намазваме с шоколадовия крем, който приготвяме също според указанията на опаковката с 200 мл мляко. Редуваме ги, докато свършат продуктите. Оставяме в хладилник за 1 час. Разбиваме сметаната с чаша и половина захар и украсяваме тортата с нея и плодовете.
Добър апетит!