Вход
София
Времето в София 14 o C

Торта с кроасани и крем

Торта с кроасани и крем

на 01.04.2013
12386
0
Торта с кроасани и крем
Автор: ПИК
01.04.2013
0
12386

От Петя Славчева, Кюстендил

Необходими продукти:

1 готов блат, може и пандишпанов

2 кроасана

150 г сух крем

1 л прясно мляко

150 г захар

50 г разтопено масло

20 г желатин

За глазурата:

200 г сладко по избор (моят беше от череши)

100 мл сок от компот

10 г желатин

Начин на приготвяне:

Блатът се слага във форма с подвижно дъно. Млякото се сварява със захарта и се добавя кремът, разтворен с малко вода. Прибавя се разтопеното масло и отново се бърка. Добавят се двете пакетчета желатин, предварително разтворен на водна баня и кремът продължава да се бърка. Кроасаните се нарязват на парчета и се слагат върху блата. Готовият крем се изсипва внимателно върху кроасаните и се оставя в хладилник да се стегне за 3-4 часа.

Глазурата се приготвя, като сладкото и сокът от компот се разредят. Прибавя се предварително разтвореният на водна баня желатин. Глазурата се изсипва върху крема и се оставя за цяла нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15684
архив

Мъж, сърдито, към жена си: - Глупачка!!! Тя: - Ми какво да правя... на комшийката мъжа ѝ професор, тя - професорша...

няма нови новини
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
сега
4168
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Шефовете на "Софийска вода" представят иновациите за 2020 - ето новите проекти на дружеството за 40 млн. лв. инвестиции (ОБНОВЕНА)
x
ШОК: Изродиха най-намръщеното бебе
x