Торта „Бяла прелест”

ЛАКОМНИК

Торта „Бяла прелест”

9612
на 02.10.2013
Торта „Бяла прелест”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти: 1 пакетче чаени бисквити, 1 пакетче (125 г) масло, 1 с.л. ром, 2 с.л. млени орехи, 2-3 с.л. пудра захар, 500 г заквасена сметана, 250 г течна сметана, 200 г бял шоколад, ягоди.

препоръчано

Начин на приготвяне: Маслото се оставя в купа на стайна температура, за да омекне. Към него се добавят натрошените на дребно бисквити, орехите и ромът. Разбърква се енергично и сместа се оформя като блат-основа във форма за торти. Престоява в хладилник поне 1 час. Течната сметана и белият шоколад се разтварят на водна баня до пълно разтапяне. Оставят се да изстинат и да се стегнат. Заквасената сметана се разбива с пудрата захар с миксер.
Върху стегнатия вече блат се изсипва белият разтопен шоколад. Блатът отново се слага в хладилника. След като се стегне, се изважда и се намазва равномерно със сметаната. Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета ягоди. Връща се в хладилника. При поднасянето тортата може да се гарнира със сметанов сладолед.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК