ТОТАЛЕН ПРОВАЛ! ЦИК: Гласуване с машини в чужбина няма да има

Политика

ТОТАЛЕН ПРОВАЛ! ЦИК: Гласуване с машини в чужбина няма да има

13079
на 08.06.2021
ТОТАЛЕН ПРОВАЛ! ЦИК: Гласуване с машини в чужбина няма да има
Автор:   ПИК

Гласуването с машини в чужбина няма да се случи. Това мнение изрази в интервю за БНР Стоил Цицелков, заместник-председател на Обществения съвет към Централната избирателна комисия.

препоръчано

Няма такава практика да се разнасят машини по света в различни дестинации, подчерта той. Цицелков прогнозира, че ще се откажем „от тази авантюра да пращаме машини по цял свят“.

Относно спора със „Сиела Норма“ за доставката на машини за гласуване Цицелков посочи, че сме в ситуация, в която „една фирма е доставяла досега всичките машини за всичките видове експерименти, включително и гласувания, вече около 10 години“.

След проведените демонстрационни гласувания с машина, за да се пресметне времето за гласуване, няма анализ откъде идват най-голямото затруднение и забавяне, уточни Стоил Цицелков.

„След всичките тези експерименти, които проведохме, ние не разбираме къде е забавянето.“

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 127
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това