ТОТАЛЕН ХИТ: Делян Добрев и Росица Кирова направиха за резил бивша "величава" депутатка, залата се спука от смях, а за домашно й връчиха... (ВИДЕО)

Акценти

ТОТАЛЕН ХИТ: Делян Добрев и Росица Кирова направиха за резил бивша "величава" депутатка, залата се спука от смях, а за домашно й връчиха... (ВИДЕО)

899940
на 08.08.2024
ТОТАЛЕН ХИТ: Делян Добрев и Росица Кирова направиха за резил бивша величава депутатка, залата се спука от смях, а за домашно й връчиха... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С недопустимо непознаване на правилника на парламента се прочу бившата депутатка на "Величие" Красимира Катинчарова по време на дебатите преди народните представители да отхвърлят проекторешение на БСП за спиране на преговорите по продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна.

препоръчано

Катинчарова вдигна скандал от трибуната, тъй като проект на решение на независимите депутати за подновяване  работата на АЕЦ "Белене" не бе разгледано в залата, за разлика от това на БСП. Блондинката стигна по-далеч - поиска от Делян Добрев да подаде оставка като председател на Комисията по енергетика с мотива, че е погазил правилника като не е внесъл проекта за разглеждането му в комисия.

Именно Добрев обаче вкара като извънредна точка проекта на рашение на Катинчарова и компания на заседанието миналата седмица.

Председателката Росица Кирова първо изключи микрофоните на Катинчарова, а след това я смъмри, че не познава Правилник за организацията и дейността на Народното събрание:

"Предложението, което бе включено като точка 3 в дневния ред е проект на решение, внесен от Парламентарната група на БСП по реда и начина, по който се внасят предложенията, отхвърлени от комисия, но на които е изтекъл срокът за разглеждане. Има си ред и процедура, г-жо Катинчарова. Съгласно правилника парламентарна група има право да прави предложение по чл. 47, ал 8, на пленарно заседание всяка първа сряда. Това е причината, поради която разглеждаме тази точка в дневния ред, незасивимо от това дали има подобни и близки идентични предложения, внесени със същия предмет. Прегледайте си правилика, много ви моля".

След което и Добрев взе думата за лично обяснение. "Тъй като вие поставихте това като условие да има правителство с третия мандат, колегите от ИТН предложиха вашата точка да влезе в дневния ред на комисия. Аз подложих тази процедура на гласуване. Самият аз, заедно с моята парламентарна група гласувахме "За". Моята оставка е най-малкият проблем. Но Енергийна комисия реши да не допусне вашия проект на решение.

Въпреки това, противно и в нарушение на правилника, ви дадох думата да си представите законопроекта, вече отхвърлен от дневния ред. Вие 3-4 минути обяснихте какви са мотивите ви. Направихте си пиара, който целяхте, и аз ви го позволих. Затова, ако трябва да си подам оставката за нещо, е това - че наруших правилника заради вас.

Разбирам, че сте нови народни представители, разбирам, че ви отнема известно време да научите правилника. Може да се подготвите за следващо Народно събрание, ако отново ви изберат хора, поне да познавате правилника", избухна Добрев.

Катинчарова, тотално незнаеща къде се намира, продължи да се излага като поиска реплика на лично обяснение. "Няма реплика на лично обяснение, г-жо Катинчарова, наистина трябва да си прочетете правилника", отново я разобличи в непознаване на основния закон в парламента Росица Кирова.

С липсата си на знания как се случват процесите в Народното събрание бившата величава "депутатка" предизвика бурен смях сред присъстващите депутати в залата. Павела Митова от ИТН и Искра Михайлова също изразиха недоумението си от трибуната, че колежката им тотатално не познава и не разбира устава.

Въпреки че бе нападнат от Катинчарова, Делян Добрев проявил снизходителност, като й подари книжката с правилника на парламента. Същия подарък й направи и Павела Митова. Така поне ще си има домашно четиво по време на ваканцията.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК