Вход
София
Времето в София 21 o C

ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЯ: ГЕРБ води с над 5% на БСП - горещи данни от "Екзакта"

ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЯ: ГЕРБ води с над 5% на БСП - горещи данни от "Екзакта"

на 23.05.2019
47688
24
ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЯ: ГЕРБ води с над 5% на БСП - горещи данни от "Екзакта"
Автор: ПИК
23.05.2019
24
47688

ГЕРБ ще спечели 32,4% от гласовете и ще има 7 евродепутати, а БСП с 27.3% от гласовете ще има 6 места в европарламента. Това прогнозират от "Екзакта". Следват ДПС с 13.3% и 3 мандата и ВМРО-БНД с 6,5% и един мандат.

Според "Екзкакта" извън европарламента остават ВОЛЯ-Българските Родолюбци с 4.5%, "Демократична България" с 4.3%, "Атака" с 2%, "Патриоти за Валери Симеонов" също с 2% и Коалиция за България с 1,8%.

Според агенцията ГЕРБ и БСП влязоха в кампанията с близки резултати. С разгръщането на кампанията обаче ГЕРБ успя да вземе преднина, да повиши резултата си и да изпревари БСП. При този тренд може да очакваме ГЕРБ да печели подкрепа до самия изборен ден.

Данните на „Екзакта” показват още, че евровотът се възприема като по-важен от избирателите на ГЕРБ отколкото от тези на БСП. 54% от избирателите на партията на Борисов заявяват, че евроизборите са важни лично за тях, докато това твърдят 45% от избирателите на социалистите.

Равни дялове – от по 42% от избирателите на ГЕРБ и на БСП възнамеряват да гласуват преференциално. Редица преки и косвени индикатори, използвани в последните изследвания на „Екзакта”, показват, че на 26 май е най-вероятно да гласуват около 2 млн. избиратели или очакваме избирателна активност в рамките на 26%-32%. В столицата активността ще бъде по-ниска от средната.

Извънредни събития и обстоятелства в дните до вота могат да отблъснат или да привлекат още избиратели.

Прогнозата е изготвена на базата на национално представително проучване проведено в периода 18-22 май 2019 г. По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи, в 125 гнезда, в 91 населени места. Методиката на регистрация е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Изследването е независимо от външно финансиране и е реализирано със собствени средства на „Екзакта Рисърч Груп”. Максималната грешка при 50-процентните дялове е около +/-3%.

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
Мачкай Бойко! Червената шайка трябва да бъде унищожена.
2
Браво. Гласувайте за ГЕРБ
3
Ако пак изберете ГЕРБ не 80% а 800% сме дебили, след 10г поголовни кражби на милиарди, и апартаменти за всички от ГЕРБ ако пак спечелят си заслужаваме РОБСТВОТО
4
другите състезатели, люcпи, китаристи и файтони отзад за разсейка на пролетариите къде са, или те само за спорта "субсидия с некой друг спонсор" участват
5
Истината е , че на хората им писна от непрестанните лъжи на милионерската партия БСП . Ако има световно първенство по надлъгване , и като състезатели пуснем там Нинова и Мама Кучка световната ни титла - е в кърпа вързана
6
БСП ГУБИ, КАКА КУРИ ПОДАВА ОСТАВКА И НАРОДА СИ ОТДЪХВА! КРАЙ С ЛЪЖИТЕ, ЛИЦЕМЕРИЕТО, ЗЛОБАТА И ПЛЮЕНЕТО! ДАНО СЛЕДВАЩИЯ ДЕБИЛ, ОГЛАВИЛ БСП ДА Е ПО-ЧИТАВ!
7
и ще имат над 6%. Не вярвайте на цоциолози. Едно истинско проучване трябва да обхване над 1000 души с определен брой в различните възрасти, населени места, образование, социален статус и т.н., като анкетата трябва да е анонимна, но в същото време да се знаят анкетираните. Това цоциолозите няма да направят. Те изпълняват поръчка, а тя е да се убедят хората, че трябва да затвърдят партиите на мафията и че няма смисъл да гласуват за други.
8
До 26 - 20% Смърдялко Аналков съм ! Пеерасткото Гуру на Тиквата !
9
Лошо болен народ Не искам да го обиждам първата държава в Европа Сега сме на последно място 30 години си ти Кажи човеко
10
не тропкай с копитца, Раданчо, не плачкай като гуруто си по ютюб, наесен с Кики, който гласува с останалите дюбeли за генерал Деси, ще спечелите и ще станеш кмет на София, стига да няма други по-големи мрънкалници от тебе
11
ДВЕТЕ ПРОСТИ ЖЕНИЦИ ЩЕ МИ ЛИПСВАТ, ГОРКИТЕ! МНОГО ГИ ХАРЕСВАХ! ЕДНАТА ОТКРАДНАЛА ДВА ИМПЕКСА, ДРУГАТА ПОВЕЧЕ И НИКОГА НЕ СА КАЗАЛИ ЛОША ДУМА СРЕЩУ АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ, НИКОГА! ДАЛИ НЕ СА СЕ ПРОБВАЛИ ПО ТЕЛЕФОДА ДА ПЛАЧАТ НА НЯКОЯ БАБА И ДА ПИЩЯТ - МАМО ДАЙ ПАРИ, СГАЗИХ ЕДНО ДЕТЕ? НЯМА НАЧИН ДА НЕ СА СЕ ПРОБВАЛИ!
12
Сънародници клети бедни БАЧКАТОРИ и роби подтиснати! Те дойдоха с обещание за нов морал ! А вече 10 години действат като шайка и ГРАБИТЕЛСКА клика! Той с новия морал с 6 апартамента, най новия му 320 квадрата с личен асансьор на реална цена по 3000 евро на квадрат= 900 000 евро! Голямата му дъщеря учеше в Лондон с годишна такса 22 хил.паунда= 50 хил.лева. След като завърши започна в световната банка при Кристалина Георгиева! Малката му дъщеря учи в частно училище с годишна такса 40 Хил.лева. Повечето от вас не са виждали тази сума накуп. Тъпчете се в единственото жилище няколко поколения,жените и дъщерите ви работят продавачки за 700-800 лв.нетни заплати и само да си плащате отоплението,храната,транспорта и битовите разходи! Нов морал а? Ех мили хора мили хора...Какво неравенство и несправедливост има на този свят !!!! Те за 10 ГОД.си оправиха живота и на техните поколения а вие изплащайте ипотечни и потребителски кредити!
13
БСП никока не е водила пред ГЕРБ.Сега агенциите обръщат палачинката,за да не им лъснат лъжливите внушения.Проучванията им не струват пет пари.
14
ИСКАМ ДА ВИДЯ ФИЗИОНОМИИТЕ НА ДР.НИНОВА И ДР КРЕДИТЕН ЖУРНАЛИСТ В НЕДЕЛЯ КЪМ 20.00ч. ИСКАМ ДА ВИДЯ И ВОДЕЩИТЕ НА бТВ... ТОВА МИ СТИГА! И ЗА ДЕСЕРТ - ПИЛОТА - ИЗСТРЕБИТЕЛ!!!
15
Гласувайте за мажоритарни кандидати, издигнати от инициативни комитети, за да разберат партиите, че никой него иска.
16
ДругарЕ, не вЕрвайте на тая долна империалистическа манипулация!!!!! Под вещото ръководство на другарката КУРзанела ние ще победим с поне 6372635262628272635%. Проблемът е само,че не се знае кога?!? Май никога......хахахахаха!
17
Гласувайте за Тиквичката,защото хептем ще се изтрещи.Ако загуби ще си седи по цял ден в барачката,забил поглед в списание ГЕЙзер.Ще хлипа и с умиление ще си спомня как по градове и паланки го евеха за черен хляб и кило джанки.
18
ГЕРБ води пред БСП не с 5%, а със 105%. (Човек, като има пари, може да си купи всичко, дори „интелектуалци" и „соцоилози", а да знаете колко е поднала цената им при управлението на ГЕРБ!)
19
...сега ни остава и да видим и последния скалъпен сценарий за нов Костинброд от двете вещици! На едната и е лесно, тя си свърши за каквото я извикаха...да лъже до последно и да се докопа до европейската заплатка! На другата тепърва и предстои да се бори с врага с "партиен билет"! Ще издържи и до следващите избори и тогава глутницата от Позитано ще се самоизядат!
20
Наистина си тъпак и то неграмотен. Давайте и 20% преднина на крадците от ГЕРБ, та после с кеф да гледаме насраната физиономия на Тиквата. Ама той като след скандалите с апартаментите пак ще се скрие.
21
Първи тур на президентските избори 2016 - всички социологически агенции даваха преднина на мамата между 5 и 7%. На балотажа се понаместиха, че да не е пълна излагацията. Който плаща, той поръчва резултатите. Кой раздава милиони? Да, точно той. А вчера и днес раздават стекове с олио в ц.иганските махали, а те благодарно викат "само г.е.рб". Иначе купуването и продаването на гласове е престъпление.
22
Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро. За периода, в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско, Канадски австралийски и германски компании, от страната ни е изнесено злато на стойност над 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда евро. В края на август т.г. бяха прегледани финансово-икономическите параметри по концесионния договор с „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за добив на подземни богатства от находището на мед, злато и сребро край Челопеч. До това се стигна, след като Сметната палата направи няколко констатации, че не е добре защитен държавния интерес при отдаването за частно ползване на мината и в хазната за три години са влезли едва 34 млн. лв. концесионни такси при печалба на „Дънди“ от 1.5 млрд. долара. Още тогава бе прогнозирано, че каквито и да са резултатите, промяна в договора няма да има. Само със сумата от 2010 г. от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които, ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света. Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света като туристи, а не като черноработници отишли на гурбет във вредни токсични производства, за да могат да си платят кредитите към банки обирджии, същите тези поколения българи щяха да могат да ходят през седмица на най-скъпите и луксозни курорти в света.. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България, страната ни щеше да има най – модерната и силна армия в света, най–модерните екологично чисти технологии и нямаше като дойдат сметките за ток и парно да се чудят от де да съберат сумата, която са им начислили рекетьорите от топлофикация и електро снабдяване. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България Българското здравеопазване щеш да е най-развито, и щеше да е напълно безплатно, образованието щеше да е на най-високо ниво и всеки българин щеше да има възможност да има поне 5 висши образования и да има познания и умения такива каквито имат например учените от НАСА. Реалността обаче е съвсем друга и единствено от нас зависи да я променим в полза на българите и България, Мислете на 26 .05 за кого ще гласувате и желаете ли България да е на българите ,защото ако пак гласувате за ГЕРБ и техните коалиционни дружки това по –горе описаното ще продължи . МИСЛЕТЕ .
23
Преди президентските избори въпросната агенция даваше преднина от 10% на Цецка Цачева, спомняте ли си? Ясно е колко са достоверни социологическите и прогнози.
24
отговор на коментар
Дебил си ти, защото подкрепяш човека, който те нарече така. Аз няма да подкрепа тази обида.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 15220
архив

Когато Чък Норис прави лицеви опори той не си вдига тялото нагоре, а бута земята надолу!

няма нови новини
Днес: 256
hot
най-четени новини в момента
сега
3560
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
НА ЖИВО: Бистрят разследванията срещу "тримата големи" (ОБНОВЕНА)
x
НОВО 20: На Марс няма летящи чинии, но... (ВИДЕО)
x