Тошко Йорданов не изключва коалиция след изборите: В правителството не трябва да има политически водачи

Акценти

Тошко Йорданов не изключва коалиция след изборите: В правителството не трябва да има политически водачи

100911
преди 6 часа
Тошко Йорданов не изключва коалиция след изборите: В правителството не трябва да има политически водачи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Начинът за излизане от политическата криза е - събират се партиите, обсъждат приоритетите, които са еднакви за всички, оформят се като програма със срокове за реализация. Ако тази програма има достатъчна подкрепа от съответния брой партии, те могат да излъчат правителство. В това правителство не трябва да има политически водачи. Решението, кои да са хората в него, трябва да е взето заедно. Това каза кандидатът за депутат от ИТН Тошко Йорданов пред Нова тв.

препоръчано

"Рано е да се говори, защото на тези избори не е ясно какво ще се случи. Не мисля, че въпросът "бихте ли подкрепили правителство на ГЕРБ" е точен. ИТН показа какво смята за правилен подход за излизане от кризата и съставяне на правителство с третия мандат на този парламент", уточни той

"Това беше да се съберат всички, да се оформи програма със срокове за реализация и последователност, ако тя събере достатъчно подкрепа, то може да има правителство и да се изберат неполитически личности, които да я изпълнят", каза той.

Според него не е добре ярки партийни лица да участват в кабинет.

"ПП-ДБ до преди 3 седмици говореха, че премиер трябва да е политическа личност и да носи отговорност. Сега е обратното. Не ме интересува какво предлагат те. Явно са узрели", каза Йорданов.

"Политическите партии в НС са изпратени, за да търсят компромис и съответно да не правят унизителни компромиси. Например ПП да кажат, че ГЕРБ е мафията, а после направиха правителство с тях - това е унизителен компромис", категоричен бе сценаристът. 

"В политическите партии има ярки политически личности, които не е добре да бъдат в кабинет", категоричен е той. 

Йорданов каза, че не изключва към момента коалиция.

"Разговорите между партиите са първа стъпка, после се говори кой да реализира тази програма, после се пише тази програма. Партиите после подписват програмата, поставят определени срокове и се споразумяват за личности, които да я реализират", обясни стъпка по стъпка Йорданов.

Йорданов коментира и казуса с българските ТЕЦ-ове. Той посочи, че „Мариците и българският енергиен комплекс печелят всяка година“. И допълни, че „държавата трябва да преразгледа еконормите, които товарят стойността на Мариците“. Йорданов посочи, че парите по ПВУ „няма да отидат за хората, които работят в ТЕЦ-овете, няма да отидат за възстановяване на българската енергетика, а за 10 фирми, които ще правят фотоволтаици“. Политикът каза още, че ако енергийният пазар се либерализира за битовите потребители през 2026 г., това ще доведе до енергийна бедност на много българи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и Спаси София провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО) ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и "Спаси София" провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК