ТРАГЕДИЯТА В БОРОВЕЦ: Туристите сами са предизвикали лавината, загиналият скиор намерен под 1,80 метра сняг

Инциденти

ТРАГЕДИЯТА В БОРОВЕЦ: Туристите сами са предизвикали лавината, загиналият скиор намерен под 1,80 метра сняг

20266
на 13.02.2024
ТРАГЕДИЯТА В БОРОВЕЦ: Туристите сами са предизвикали лавината, загиналият скиор намерен под 1,80 метра сняг
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Без уред срещу лавини e бил скиорът, който беше открит затрупан снощи в Боровец. Стана ясно и че групата, с която е бил са карали извън пистата, когато се е случил инцидентът.

препоръчано

Лавината е паднала вчера следобед в Боровец, в района на пистата Маркуджик 3, където е имало предупреждение за опасност. Загиналият е бил заедно с още трима, които обаче са успели да излязат. 25-ма планински спасители и 4 кучета участваха в издирването му. Лавината е била с размери около 150 метра и близо 30 метра ширина. Лавинната опасност в района остава. От Планинската спасителна служба предупреждават да се избягват навятите северни, североизточни и източни склонове, и туристите да тръгват подготвени за планината.

"Затрупаният нямаше лавинен уред, което доста ни затрудни, ако беше с лавинен уред щяхме да го намерим много бързо", посочи пред БНТ Ангел Керкелев, началник на спасителна база "Боровец" ПСС.
Лавината е много голяма, много е плътен снега и затрупаният беше на много голяма дълбочина и кучетата не успяха да сработят и не го откриха веднага за съжаление и към 19,30 вечерта го открихме с рекодектор.

Загиналият скиор е открит на дълбочина между 1,60 и 1,80 метра. "Но това ще го уточняваме тепърва, имаме снимки, беше доста дълбоко", каза Ангел Керкелев, началник на спасителна база "Боровец" ПСС .

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК