Трансплантираха четири органа на един пациент наведнъж

Европа

Трансплантираха четири органа на един пациент наведнъж

3980
на 15.10.2019
Трансплантираха четири органа на един пациент наведнъж
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Хирурзи от Торино извършиха за пръв път в Европа трансплантация на четири органа наведнъж върху един пациент. Става дума за двата бели дроба, за панкреас и за черен дроб, които са били присадени на 47-годишен мъж, предаде Канал 3.

Приемателят е от южния италиански град Бари и от години е страдал от генетичното заболяване циститна фиброза, за което са типични тежките инфекции на белите дробове, на черния дроб и на други вътрешни органи. Мъжът отдавна чакал в местната болница да му бъде трансплантиран бял дроб, но преди десетина дни състоянието му станало изключително тежко и той бил транспортиран с платен от държавата полет в най-престижната болница на Торино.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Там обаче положението за малко да излезе извън контрола на докторите, тъй като отказал да функционира и черният дроб на пациента. След спешна консултация хирурзите решили, че човекът може да бъде спасен само ако му бъдат присадени едновременно бели дробове, черен дроб и панкреас. Зачакали донор, който за късмет на приемателя се появил не след дълго недалеч от Торино – млад мъж, починал от мозъчна травма. Последвала 15 часова операция, която била извършена на два етапа и от два екипа – първо проф. Мауро Риналди с хората му присадили белите дробове, а след това проф. Ренато Романьоли и асистентите му извършили трансплантацията на черния дроб и панкреаса.

Според медицинското комюнике на "Града на здравето" операцията е приключила успешно, присадените органи са започнали да функционират нормално и пациетът е настанен в отделението за интензивна сърдечно-съдова терапия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК