Трапезата на Никулден остава без паламуд

Животът днес

Трапезата на Никулден остава без паламуд

7692
на 29.11.2021
Трапезата на Никулден остава без паламуд

Последвайте ни в Google News Showcase

Рибари от Поморие се жалват от слабия улов на паламуд. В мрежите им се хващат предимно чернокоп, лефер и разбира се - попчета. Причина за малките количества риба се оказва лошото време. В продължение на 20 дни браншовици не са влизали в морето заради силен вятър.

препоръчано

“Сезонът е много слаб заради лошото време - рибарите тази зима са обречени на доста голям глад”, коментира Иван Милев, който е рибар от 50 години.

По думите му браншовиците цяла година чакат есента именно заради паламуда, тъй като я смятат занай-вкусната черноморска риба, пише БГНЕС.

Клиентите на риболовните кораби край Царево също отбелязват, че през тази година възможностите за избор на прясна риба значително са намалели.

“Заливът тук е мръсен, попчета няма, мидите измряха”, оплака се Георги, който е дошъл до лодките, за да си купи прясна риба.

Въпреки това обаче рибарите планират и през зимата да влязат в морето, когато настъпи моментът за улов на карагьоз.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК