ТРЕВОГА: Руски журналисти изчезнаха безследно след арест в Турция

Европа

ТРЕВОГА: Руски журналисти изчезнаха безследно след арест в Турция

8619
на 04.12.2020
ТРЕВОГА: Руски журналисти изчезнаха безследно след арест в Турция
Автор:   ПИК

Служители на централната телевизия на Русия бяха задържани в Турция, а връзката с тях е прекъсната. Това съобщиха от пресслужбата на НТВ.

препоръчано

"Сутринта на 3 декември репортерът Алексей Петрушко и операторът Иван Малишкин съобщиха на редакцията за ареста им от полицаи в предградие на Истанбул. Тогава комуникацията с тях беше прекъсната. В 21:00 часа московско време на 3 декември Алексей Петрушко успя да изпрати кратко SMS съобщение - "Защо все още ни държат?". Оттогава връзка с тях няма и не отговарят на входящи обаждания и съобщения", заяви пресслужбата на телевизионния оператор.

Както добави тя, телевизионната компания НТВ поддържа тесни контакти с руското външно министерство и руското генерално консулство в Турция, които полагат значителни усилия за изясняване на ситуацията и издирване на руските граждани.

 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това