ТРЕВОЖНА ТЕНДЕНЦИЯ: Заразените с коронавирус в света удариха 410 000, Италия отново тръгна нагоре

Европа

ТРЕВОЖНА ТЕНДЕНЦИЯ: Заразените с коронавирус в света удариха 410 000, Италия отново тръгна нагоре

44134
на 24.03.2020
ТРЕВОЖНА ТЕНДЕНЦИЯ: Заразените с коронавирус в света удариха 410 000, Италия отново тръгна нагоре
Автор:   ПИК

Заразените в коронавирус в света удариха 410 000, сочи официалната статистика към 20.30 ч. Починалите са 18 500, а излекуваните близо 108 хиляди. Италия отново тръгна нагоре, след като през поседните дни имаше спад на новите случаи. Така от 6557 на 20 март, на 23 март новозаразените паднаха на 4789, което доведе до глътка въздух и облекчение за италианците, но не за дълго. Днес новите сллучаи отново скочиха нагоре и страната преброи 5249 пациенти, заразени с коронавирус.

препоръчано

Общо заразените в Италия са 69176, починалите са 6820 към днешна дата. Новите смъртни случаи днес са 743. 

Междувременно стана ясно, че европейските страни затягат още повече дисциплината - Румъния ограничи придвижването през деня, а от утре възрастните над 65 години няма да излизат от домовете си. Франция официално е в извънредно санитарно положение. Мярката е за два месеца. 

Италиански свещеник в градче край Бергамо разтърси хората със своята пожертвователност. 72 годишният Джузепе Берардели отстъпил респиратора си на по-млад пациент след което починал. Смъртността в Италия е най-висока - около 10 процента от заболелите.

Великобритания посрещна първия си ден от националната карантина. Несъществените излизания са забранени, полицията ще може да разпръсва събирания на хора.

Близо 40 000 за заразените в Испания, 14 процента от тях са медицински работници. Ледена пързалка с олимпийски размери в Мадрид вече се използва за морга.

Във Франция заработи първата военнополева болница. Тя е в град Мюлуз и е за пациенти в тежко състояние.

Антоан, директор на първата военнополева болница във Франция: Пациентите, които ще се приемат тук първо са били в спешното отделение на болницата и в реанимацията. Те са във подобряваща се фаза, но изискваща респираторна помощ и ще ги лекуваме, докато се преместят за обичайни грижи.

Общопрактикуваща лекарка в Берлин отвори с екипа си палатка за тестове като показва на пациентите как да си вземат проба чрез слюнка. Хората могат да идват между пет и половина и седем и половина и така избягват натоварените лаборатории.

В Русия дезинфекцират иконите и използват индивидуални лъжици за причастието.

Отец Константин, свещеник във Високо-Петровски манастир в Москва: Ако затворим църквите нашите православни ще се паникьосат тъй като хората искат да се молят, ще се почувстват зле, ако видят всички църкви затворени.

Не повече от петима души ще могат да присъстват на католическите меси в Полша. В Румъния, хората не могат да напускат домовете си от 22 до 6 сутринта.

Учени в Оксфорд започнаха клинични изпитания на лекарство срещу СПИН и стероидно лекарство за лечение на COVID-19. Трети ден, в седем европейски страни се провеждат изпитания на четири експериментални терапии върху 3 200 пациенти.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 313
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това