Вход
София
Времето в София 11 o C

ТРЕВОЖНИ ДАННИ: България е в най-рисковата група за COVID-19

ТРЕВОЖНИ ДАННИ: България е в най-рисковата група за COVID-19

на 24.09.2020
18307
0
ТРЕВОЖНИ ДАННИ: България е в най-рисковата група за COVID-19
Автор: ПИК
24.09.2020
0
18307

България в най-рисковата група за разпространение на Covid-19 сред страните-членки. Това показва оповестената последна оценка на риска на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Директорът на Центъра Андреа Амон съобщи, че има три групи - с нисък, умерен и висок риск.

"Последната група са страни, в които се наблюдават силно обезпокоителни тенденции. В тях ние виждаме увеличен брой на старите случаи, нарастване на съотношението на хоспитализирани и остри случаи, което вероятно се дължи на това повишение. В тези страни се наблюдава и увеличение на обявените смъртни случаи. Там рискът е висок, особено за уязвимите хора", коментира Амон.

В оценката се посочва, че нарастването на оповестените смъртни случаи се наблюдава от 13-ти септември в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания.

"В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници", се подчертава в документа.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34715
архив

Мъж и жена седят пред камината. Жената плете, а мъжът чете вестник. Жената: – Скъпи, на челото ти е кацнала една муха! Мъжът: – Да не искаш да кажеш, че съм лайно? – Хмм, една жена може да греши, но една муха - никога...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x