Вход
София
Времето в София 7 o C

ТРЕВОЖНО: И в Ямбол не достигат легла за пациенти с коронавирус

ТРЕВОЖНО: И в Ямбол не достигат легла за пациенти с коронавирус

на 28.10.2020
6726
0
ТРЕВОЖНО: И в Ямбол не достигат легла за пациенти с коронавирус
Автор: ПИК
28.10.2020
0
6726

По- строги мерки, заради повишения брой заразени с Коронавирус, влизат в сила от днес в Ямболска област. Инфекциозното отделение на областната болница е пълно, а други лечебни заведения нямат разрешение да приемат Ковид болни, предава БНР.

Всички читалища и пенсионерски клубове прекратяват дейността си за две седмици, обяви след заседанието на медицинския щаб областният управител Димитър Иванов: "Със собствениците на тези заведения е предвидена среща със служители от Бюрото по труда. За да търсим вариант за тяхното подпомагане. Дали по мярката 60/ 40или под някаква друга форма, тъй като самите те казаха: Ние сме готови да затворим, ако бъдем подпомогнати."

До затягането на мерките се стигна след като бяха отчетени рекорден брой положителни проби -43. Днес/28.10/ броят им е 26.

В държавната болница в Ямбол свободни легла почти няма, а другите две болници на територията на областта не могат да приемат с Ковид, уточни директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева: "Единствено по клинична пътека 104 може да работи болницата в Ямбол "Св. Пантелеймон", тъй като тя има и инфекционист. Това, което може да се приложи в създадената ситуация. Строго прецизиране на хоспитализираните болни. Единственото, което можем да направим е само пациенти, които са в тежко състояние с двустранна бронхопневмония да бъдат хоспитализирани."

Разпространението на заразата в Ямболско в момента е изцяло дифузно и няма локални огнища.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19097
архив

- Вчера се събудих, а теб те нямаше, мила. Къде беше?

- А ти къде се събуди, скъпи?

 

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
АСТРОЛОГ: Денят е добър за начало на важни дела. Всичко, което се започне, ще има успех
x