Третата световна война вече отдавна е започнала, но светът безразсъдно я игнорира

Близък изток

Третата световна война вече отдавна е започнала, но светът безразсъдно я игнорира

27502
преди 6 часа
Третата световна война вече отдавна е започнала, но светът безразсъдно я игнорира
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Третата световна война вече е в ход - тя започна в интервала между началото на войната в Украйна през февруари 2022 г. и превземането на Крим през 2014 г. Но кандидатите за президент на САЩ безразсъдно пренебрегват този факт.

препоръчано

Носителят на "Пулицър" Джордж Ф. Уил пише за това в колона за "The Washington Post". Той припомня, че участието на САЩ във Втората световна война започна с агресивни и едва ли не неутрални военноморски патрули по морските пътища в Северния Атлантик, от които Великобритания зависеше.

"А участието на САЩ в Третата световна война започна дори преди решението от тази седмица да изпрати в Израел модерна система за противоракетна отбрана и около 100 войници, които да я управляват. Съединените щати предоставят разузнавателна информация и оръжия на Израел и Украйна, защото тези страни, като Великобритания в 1940 г., се борят за своето оцеляване и нашата цивилизация", пише той.

Междувременно севернокорейски военни инженери помагат на Русия да изстреля балистични ракети в Украйна, предполага авторът. Севернокорейските войници, според него, вече са претърпели загуби - силите на Ким Чен Ун са били елиминирани по време на една от атаките на руска територия.

"От западната граница на Русия до водите, където Китай агресивно навлиза в суверенитета на Филипините, театърът на днешните войни и почти военни епизоди обхваща шест от 24-те часови зони на земното кълбо. Ето как изглежда "приближаващата буря" (заглавието на първия от шесттомните мемоари на Уинстън Чърчил за войната от Втората световна война) световна война", пише Уил, цитиран от "Фокус".

И според колумниста кандидатите за президент на САЩ демонстрират "безразсъдно пренебрежение" към ситуацията. Никой от тях не показа никакви признаци на осъзнаване на случващото се, камо ли сериозни мисли за разрастващия се световен пожар.

"Тази глобална бъркотия ще определи репутацията на администрацията на Байдън-Харис повече от екстравагантните разходи (с изключение на отбраната). И тази година Виктор Орбан, унгарският премиер, близък до Путин, който се противопоставя на помощта за Украйна, посети Тръмп два пъти за 125 дни в Мар-а-Лаго", посочва авторът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса
ПИК TV x
Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО) Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК