Тримата арестувани с опасното вещество америций остават в ареста

Темида

Тримата арестувани с опасното вещество америций остават в ареста

9809
преди 5 часа
Тримата арестувани с опасното вещество америций остават в ареста
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С куп болести се оказаха тримата арестувани с радиоактивни метални плочки в Пловдив и региона. Това стана ясно в съдебната зала на Апелативния съд, където се гледаха мерките им за неотклонение.

препоръчано

Защитниците и на тримата акцентираха върху влошеното им здравословно състояние, като представиха различни медицински документи, и посочиха, че в ареста няма  да бъдат обгрижвани адекватно, предава "Марица“. 

Защитникът на Боян Зеленков посочи, че клиентът му има проблем с херния, както и с хемороиди.

Вторият задържан - Георги Кулов също има здравословни проблеми, освен това се грижи за близо 300 животни. Защитникът му - адв. Гънчо Гънчев посочи, че Кулов живее на 10 метра от районното в Карлово и че няма да е никакъв проблем да бъде под домашен арест, с гривна.

Третият задържан - Васко Асенов съшо страда от редица зьаболявания, в това число диабет и исхемична болест на сърцето. Васко каза, че иска да се прибере у дома си и посочи крака си пред съдебния състав. Единият е значително по-голям от другия. "Може да ми го отрежат, ако ме хапят буболечки", каза Васко пред съда. 

В крайна сметка съставът на Апелативния съд остави и тримата за постоянно в ареста. Посъветва адвокатите да поискат експертизи, чрез които да се установи дали обвиняемите могат да изтърпят условията на ареста в това им състояние. Ако експертната оценка докаже, че здравето не им позволява да са зад решетките, то мерките им за неотклонение ще бъдат променени. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК