Трима работници са открити в безпомощно състояние в трюма на катамаран на пристанище Русе-Изток

Инциденти

Трима работници са открити в безпомощно състояние в трюма на катамаран на пристанище Русе-Изток

14034
на 07.08.2019
Трима работници са открити в безпомощно състояние в трюма на катамаран на пристанище Русе-Изток
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Трима работници са били открити в трюма на плавателен съд - катамаран, акостирал на Пристанище Русе - Изток, а сигналът, че са пострадали е постъпил днес, към 10:50 часа, чрез тел. 112 в РДПБЗН – Русе. Веднага към мястото са изпратени служители и техника от Втора РСПБЗН – Русе.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Според първоначалната информация, пострадалите мъже извършвали почистване и лако-бояджийска дейност в трюма. Единият от тях отначало бил извън трюма, но като разбрал, че на двамата му колеги им е прилошало и не могат да излязат, слязъл при тях, за да се опита да ги спаси, но също загубил съзнание при вдишване на изпаренията. При пристигането на местопроизшествието пожарникарите установили в трюма на катамарана трима мъже в безсъзнание, със слабо дишане и без никакви реакции.

Спасителната операция протекла в рамките на 10-тина минути. В първите минути приоритет за служителите било поставянето на спасителни качулки от въздушните дихателни апарати, след това, един по един, вързани със специални колани пострадалите да бъдат изтеглени на палубата. Последният от работниците, който е бил в най-вътрешната част на помещението и във видимо най-тежко състояние, след подаване на чист въздух, също е успял да възвърне жизнените си функции и с помощ от страна на служителите, да бъде изваден и спасен.

Пострадалите мъже са били откарани от екипи на ЦСМП в УМБАЛ „Канев“ Русе, където им се оказва необходимата медицинска помощ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК