Вход
София
Времето в София 26 o C

Три извода от конгреса на БСП: Нинова нахока опозицията, червените не се интересуват от европредседателството, на социалистите изобщо не им пука за бюджета

Три извода от конгреса на БСП: Нинова нахока опозицията, червените не се интересуват от европредседателството, на социалистите изобщо не им пука за бюджета

на 28.10.2017
44312
23
Три извода от конгреса на БСП: Нинова нахока опозицията, червените не се интересуват от европредседателството, на социалистите изобщо не им пука за бюджета

След първата част на заседанието на 49-я конгрес на БСП се разбра защо всъщност беше свикан. Бюджетът, обявен като основна причина за провеждането на форума, всъщност се оказа последна грижа на социалистите. А най-важната задача бе лидерката да нахока вътрешната си опозиция. Което само по себе си е доста елементарно, особено след като Нинова обяви на глас, че е изброила само 9-ма вътрешнопартийни опоненти, които вдигат патардия по медиите.

Ако са само 9 и, ако просто вдигат шумотевица, тогава защо трябваше да посвещава близо две трети от словото си на анализ на техните изяви с точни цитати и дори да стигне дотам, че да цитира реплики от закрито заседание на Националния съвет на партията? Вероятно, за да им вземе страха или направо акъла.

Тази цел не е постигната, защото един от социалистите на конгреса обобщи подхода ѝ с думите "Илич Ленин е написал повече книги срещу вътрешната си опозиция, отколкото срещу буржоазията". На Илич, както сочи историята, това не му е помогнало.

Друг пък отбеляза "умният лидер благодари за критиките на опонентите си, защото те го правят силен, а не ги плаши, защото това издава, че е слаб".

Най-голям конфуз в речта ѝ обаче предизвика цитата от покойния председател на Съюза на българските писатели, литературен критик и публицист и депутат от БСП Николай Петев, когото Нинова обяви за "нашия поет". Думите му наистина са много поетични, но Петев поет никога не е бил и дори точно обратното - беше строг критик на поетите, затова оправданията, че това е алегория са неуместни. Но както каза един авторитетен социалист по този повод: "Петев не е виновен, че го четат". 

Силна или слаба беше Нинова на това заседание на конгреса ще покаже времето. Факт е обаче, че разкри козовете си и може би доста преждевременно, тъй като стана ясно, че цялата тази тежка организация на форума беше спретната с една-едничка цел - председателката да издърпа публично ушите на противниците си в партията.

БСП свиква извънреден конгрес днес

БСП свиква извънреден конгрес днес

49-ият Конгрес на БСП ще проведе заседание под надслов...

на 28.10.2017

Разпределението на силите 3:1 се видя още при гласуването на предложението на бившия депутат проф. Ваня Добрева, която поиска в дневния ред да влезе такава промяна на устава, според която мандатът на председателя да може да бъде прекратяван предсрочно. Гласуването: 31 против: коментарите в залата: конгресът свърши.

Но не съвсем. Оказа се, че първото преброяване е окрилило Нинова за последвалите шутове, които раздаде на опонентите си в залата. А след като чу бурни ръкопляскания и спорадични викове "Нинова" на председателката и привържениците им олекна и вкупом се изнесоха от залата. На късопаметните припомняме, че при всеки предотвратен опит за сваляне на който и да било лидер на БСП на такива форуми винаги е ставало така. А на Жан Виденов дори му подвикваха, че е Левски. Ако червените не бяха атеисти  можеха и Христос да го нарекат.

Останалите две политически теми, за които социалистите са похабили доста хартия, за да ги предстаавят на делегатите, не предизвикаха почти никакъв интерес.

Многострадалният алтернативен бюджет на червените, провъзгласен като повод за днешната сбирка, тъй си и остана само на хартия и на пауър поинта, пред който депутатът Драгомир Стойнев се разхождаше с микрофон в ръка като същи диджей и обясняваше на празните столове какви хубави неща обещават социалистите на нацията, ако ги избере за управляващи. Явно обаче, че и самите социалисти не вярват на това, тъй като предпочетоха да не го слушат.

Оказа се, че се намериха твърде малко желаещи и да чуят визията на президента на ПЕС Сергей Станишев за българското европредседателство, когото всъщност единодушно издигнаха за втори андат на тази позиция само преди две седмици. Всъщност Станишев също е техен бивш лидер, за чиито председателски пост се биеха по същия начин с вътешната опозиция, както и сега. Сега обаче пет пари не дават какво мисли и какво вижда. Да си гледа там, в Брюксел, те пак са си тук и пак са си същите, както гласеше един лаф от зората на демокрацията.

Изобщо, нищо ново на "Позитано" 20 - страната Позитания, както се изразяваше един социалист, винаги искат да стане по-добре, а то става, както винаги.

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Гергов с първи думи на инфарктния конгрес ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Гергов с първи думи на инфарктния конгрес
Минути преди конгреса на БСП шефът на пловдивската...
на 28.10.2017
Напиши коментар »
(23)
1
За народа,не им пука,а не за бюджета.
2
Тази шумотевица е за пред публиката, оглупялата публика. Всъщнаст става въпрос за надцакване, става въпрос за разпределяне на много много пари. Тази жена продължава да се държи нагло и предизвикателно, а и подигравателно със своите съпартийци. Това е непростимо.
3
Стана ми неудобно , когато Станишев започна да говори - в залата имаше не повече от 70-80 комунисти . Станишев говореше на ............ празните столове .
4
Тия не бяха ли до вчера на власт? Кво реват сега? Ако искаха да свършат нещо да са го свършили до сега 100 пъти!
5
do 1 и на сегашните не им,има удавени хора,престъпност
6
А какъв извод да си направим за ива николова. Явно много го е закършила
7
Кокалът искат,кокалаааа!Какъв бюджет какви 5лв.Каза Кури-ИЗБОРИ,ама ще ърябва и да ги спечели.Да ама не става.Смяяях с нея,че си и вярва.
9
Видясе колко е жалка БДПдирастията на Сланинова на жалкият им конгрес. Да е жива и здрава Сланинестата, защото само тя може да приключи с тая болшевишка помия докрай, с което С.С.Момата не успя..
10
На ГЕРБ им пука! Каквото и да презложат БСП, се отсвирва! Не са достатъбно гласовете им. Затова пък на властващите ГЕРБ и ВМРО им стигат за всякакви предложения - не е задължитално да са добри за всички българи, достатъчно е да са добри за някои техни избранници! Те си решават за кои и колкос! Другите - въбци ги яли!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
В спора се ражда истината!
13
Щом Ивето и ПИК критикуват Нинова, явно Нинова е на прав път!
14
Освен да ближете седалището на Тиквеника и да бълвате л,ай..на по всички,които не харесват дебелите ви началници за друго не ставате.
15
Ако обобщим "историческият конгрес" на БСП с две думи .то те са - социалистите още един път доказаха (абсолютно безспорно) теорията на Айнщайн ,че : " по голяма от Вселената е само човешката глупост " !
16
Явно работещите в ПИК /защото там няма журналисти/ и собственика яко ги тресе възможността тиквата да облече раето защото ще повлече и други.Иначе лизането много им се удава.
17
Точно така е с някой допълнения. Корни залъга "младите" със светло бъдеще и отне на "старите" миналото. Oт разделение към обединение и пак разделение ,Демек една напред две назад. Kолкото Борисов е за президент толкова и Нинова е за премиер. Аман от интриганти.
18
Възмутена съм от цинизма на тези две комунистически банди. До момента няма нито един комунист или антифашист осъден от Народния съд.
19
ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА СИ ПРАВЯТ ИЗВОДИТЕ САМИ!!!!!!!!!ИЗВОДИ ОТ ЛИЗАЧИ ,НЕ НИ ТРЯБВАТ !!!!ИСКАМЕ ОБЕКТИВНА ЖУРНАЛИСТИКА!!!!
20
Това заглавие е просто смешно и двата документа бяха аналитични и съществени. Хората си излязоха при Станишев по две причини. -Първо Корнелия проточи много нещата и след добрата първа част допусна съществена грешка да репликира всички направени коментари в медиите. На делегатите им беше писнало и излязоха в коридорите. Втората причина е, че за много от хората Станишко отдавна е куха манерка и им е неприятен да го гледат.
21
До(19) Искате ама не може.Като че ли някой някога е бил обективен ,,,, По веригата все ще се издигне някое студенокръвно като Корни или Бойкo.
22
Вярно е, че по - безкрайно нещо от Вселената са глупостта и простотията. Този слугински сайт ПИК и "журналисти" като Ива Николова и Звездомира Мастагаркова го доказват всекидневно!
23
Дядо Йоцо гледа...70-80 комунисти... Докато разни благотворителни служби раздават безплатна супа и мляко за децата, КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов раздава платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтява. И той, и фирмата му... През март 1995 г. при акция на НСБОП е разбито предприятие за производство на нелегални цигари. Единият от притежателите на това предприятие е КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов. Да, същият Бойко Методиев Борисов, който сетне става министър-председател на република България. Същият, който не помни кризите от онова време. Съдружници на Бойко в предприятието за производство на нелегални цигари са Цветелина Бориславова, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и разни други подобни. Основният акционер на фабриката за нелегално производство на цигари Емил Райков избягва в чужбина. Правосъдието, обаче не разследва неговите авери и вероятни съучастници, единият от които по-късно става министър-председател на република България. Фирмата с избягалия притежател и с нелегалните цигари не бива закрита обаче. В управителния й съвет влизат КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов, който по-късно става министър - председател на република България и Пашата...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Художник рисува картина и я носи в галерия за продажба. Галеристът го пита: - Как се казва картината? - "Във Враца"… - Аха… А, какви са тези голи тела? - Това са жена ми и комшията… - А Вие къде сте? - Във Враца…

 

няма нови новини
Днес: 287
hot
най-четени новини в момента
сега
2777
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Главният прокурор с последни новини за банкера-беглец Цветан Василев
x
ПОЛЕЗНО! Златните правила при простиране на дрехи
x