Тропическата буря “Трами“ връхлетя Филипините, уби над 20 души

Азия

Тропическата буря “Трами“ връхлетя Филипините, уби над 20 души

5257
преди 4 часа
Тропическата буря “Трами“ връхлетя Филипините, уби над 20 души
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 22 души загинаха при наводнения, свлачища и други злополуки, причинени от силната тропическа буря “Трами“ във Филипините, а над 54 000 души бяха разселени, съобщиха днес полицията и местните власти, предаде ДПА.

препоръчано

Повечето от жертвите са се удавили при наводнения или са били затрупани от свлачища, каза бригадният генерал от полицията Андре Дисон. Други жертви са били ударени от падащи дървета или части от постройки, добави генералът, цитиран от БТА.

Седем от смъртните случаи са от град Нага, на 262 километра южно от столицата Манила, пет смъртни случая са регистрирани в провинция Катандуанес, четири в провинция Албай, по един в провинциите Камаринес Сур, Камаринес Норте, Масбате и Сорсогон, каза Дисон.

свързани новини

Възрастен и бебе на година и осем месеца са се удавили при наводнения в провинция Кесон, съобщиха от полицията.

Властите изключиха електричеството на повече от 7 милиона души в засегнатите райони, за да се избегнат аварии сред наводненията.

Днес държавните служби и училищата остават затворени, тъй като “Трами“ донесе проливни дъждове през нощта. В регион Бикол водата достигна до покривите в засегнатите райони, включително провинция Албай и град Нага, който беше най-силно засегнат от “Трами“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК