Трудова злополука в завод „Арсенал”! Инженер е с обгаряния, откаран е спешно в "Пирогов"

ГОРЕЩО

Трудова злополука в завод „Арсенал”! Инженер е с обгаряния, откаран е спешно в "Пирогов"

5812
на 13.01.2021
Трудова злополука в завод „Арсенал”! Инженер е с обгаряния, откаран е спешно в Пирогов
Автор:   ПИК

При трудова злополука в „Арсенал“ служител е получил обгаряне на част от лицето и ръката.

препоръчано

Инцидентът станал тази сутрин около 8:30 часа, когато в подстанция, захранваща с електроенергия завод „Арсенал“ АД, се извършвала подготовка за ремонтни дейности.

В подстанцията е възникнала волтова дъга и е пострадал 32-годишен инженер-енергетик. Той получил обгаряне на лявата ръка и част от лицето.

Пострадалият веднага е бил транспортиран в Клиниката по изгаряния към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“, гр. София, без опасност за живота.

След постъпил сигнал за злополуката в Районното управление на полицията, на място е изпратен дежурен екип, извършен е оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели и др. 

Образувано е досъдебно производство за причинена средна телесна повреда поради немарливо изпълнение на правно  регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134 ал.1 т.2 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ до две години или „пробация“.

Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък наблюдава досъдебното производство.

И към момента продължават процесуално-следствените действия по делото.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 278
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това