Вход
София
Времето в София 25 o C

ТРУСОВЕ В ПЛОВДИВ! Аут от Общински съвет, ако въртиш бизнес с общината

ТРУСОВЕ В ПЛОВДИВ! Аут от Общински съвет, ако въртиш бизнес с общината

на 15.02.2018
7438
1
ТРУСОВЕ В ПЛОВДИВ! Аут от Общински съвет, ако въртиш бизнес с общината
Автор: ПИК
15.02.2018
1
7438

Половин дузина общински съветници в Пловдив ще трябва да напуснат местния парламент, ако участват във фирми, които въртят бизнес с местната власт. Трусът може да дойде заради приетия миналия месец Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Страхотен скандал в пловдивския общински съвет на тема фашисти и антифашисти

Страхотен скандал в пловдивския общински съвет на тема фашисти и антифашисти

Страхотен скандал се разрази на днешната сесия на...

на 19.01.2017

Неговите преходни и заключителни разпоредби променят част от текстовете в друг нормативен акт - в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/.

Така в ЗМСМА е въведено ново ограничение, което гласи, че не може общинският съветник "да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия". 

Това би трябвало да извади от списъка на местните парламенти всички съветници, чиито фирми изпълняват поръчки или въобще имат договорни отношения с общината. Ясни указания как да се прилага новият текст обаче няма и в общинските съвети масово се чудят какво да правят.

Въпросите са много: попадат ли например в този списък съветниците, които са представители на общината в общото събрание на дружества като МБАЛ "Пловдив", "Свободна зона" или "Пълдинтур инвест", пита "Марица". 

Срокът, в който съветниците трябва да подадат декларации за несъвместимост, е 23 февруари. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого подкрепяте в конфликта Борисов - Радев?
Общо гласували: 1890
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

няма нови новини
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
сега
1069
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Борисов на новия път до Слънчев бряг пред ПИК TV за Радев: Ченгеджийските му номера ли да коментирам? Разхожда се само, някъде е безделничил, а ние всеки ден откриваме. Но му завиждам - направи съдебната реформа, пращат му актове в аванс (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Комета ще украси звездното небе през юли
x