ТРУС В ПЛОВДИВ: Заради градския транспорт - заместник-кмет хвърли оставка

Региони

ТРУС В ПЛОВДИВ: Заради градския транспорт - заместник-кмет хвърли оставка

59158
на 16.09.2024
ТРУС В ПЛОВДИВ: Заради градския транспорт - заместник-кмет хвърли оставка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Трус в местната власт в Пловдив. Заместник-кметът по транспорта Савина Петкова днес сутринта е хвърлила оставка. 

препоръчано

Такава й беше поискана в края на миналата седмица от една от групите в местния парламент, която е в коалицията с ГЕРБ. Кметът Костадин Димитров каза тогава, че в понеделник (б.ред. днес), ще проведе разговор с Петкова. 

Сред основните мотиви, които общинските съветници изтъкнаха, са проблемите в градския транспорт и пасивното отношение на Петкова.

Иначе новината, че подава своята оставка, Савина Петкова обяви във Фейсбук.

"Въпросът за моята оставка никога не е бил на живот и смърт, поне не за мен. Законът ми дава това право и реших да го използвам, подавайки своята оставка като заместник-кмет по “Транспорт” към община Пловдив. Вярвам, че този мой акт ще запази спокойствието и нормалната работна среда. Управлението под натиск не върши работа – нито за кмета Костадин Димитров, нито за мен, нито за „Браво,Пловдив“. Развитието на Пловдив и неговият градски транспорт не бива и не трябва да се превръща в заложник на вътрешнопартийни разправии. Не това е пътят, а силната политическа воля, доверие и професионализъм, за да бъдат решени натрупаните в годините проблеми в сектора", написа Савина Петкова във фейсбук профила си.
 
Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК