Тръгва историческият руски сериал „Екатерина“, сниман в „Двореца” в Балчик

ТВ афери

Тръгва историческият руски сериал „Екатерина“, сниман в „Двореца” в Балчик

30645
на 21.01.2016
Тръгва историческият руски сериал „Екатерина“, сниман в „Двореца” в Балчик
Автор:   ПИК

Българските зрители ще могат да се насладят на хитовия исторически сериал за живота на императрица Екатерина Велика. Тв сагата е снимата у нас в двореца в Балчик и скоро ще е на малък екран в ефирана Би Ти Ви.

препоръчано

По време на снимачния процес в България са участвали над 50 статисти и български актьори.
Лентата разказва за живота на принцеса София Августа Фредерика Ангалбт – Цербстка преди да стане императрица Екатерина. Слоганът, под който е сниман сериалът, гласи: „Ще царувам или ще загина“.

Сюжетът на филма е много близък до историческата истина. Императрица Елисавета Петровна не може да има деца, за неин наследник е определен племенникът й Пьотр Фьодорович. Но какво става, когато той поема управлението на Руската империя? Императрицата решава да го ожени за една от пруските принцеси и ако има син от този брак, тя да го възпита за бъдещ император. Избира принцеса София Фредерика. Принцесата пътува дълго време в мечти за щастлив живот в необятната империя. Когато пристига в Петербург, тя се сблъсква с коварството на императорския двор и безразличието на съпруга си. Приемайки името Екатерина Алексеевна, тя взема всичко в ръцете си.

Сериалът стартира в Русия през ноември 2014 г., където бие всякакви рейтинги, като пазарния му дял надвишава 20%. Продаден е в Сърбия, Босна и Херцеговина, България, Монголия и Мексико.
В главните роли ще видим известни руски актьори: Юлия Ауг, Марина Александрова, Александър Янценко, Владимир Менцов и др.

Ролята на Екатерина се изпълнява от талантливата руска актриса Марина Александрова. Родена е в Унгария в семейството на съветски офицер през 1982 г. Има много роли в Московския театър и богата филмография. Първият филм, в който се снима, е „Империя под удари“ (2000 г.). Участвала е във филмите „Последния брониран влак“ (2006), „Спешно: Търся си мъж“ (2011). Последният филм. в който се снима. е „Истински сценарий“ (2015).

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 287
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това